Jackete de ploaie - Top 10.00

Deoarece iernile tind să fie mai mult ploioase decât geroase, e o idee mai bună achiziționarea unei jachete de ploaie în locul unei geci de iarnă. Cu două-trei bluze pe dedesubt, o haină de ploaie poate fi purtată pe aproape orice vreme.Dacă rezistă la apă, rezistă și la vânt, deci protejează și de frig. Deși se folosesc mai multe tipuri de materiale și tehnologii în fabricarea jachetelor de ploaie, toate sunt bune atât timp cât nu lasă apa să treacă. Cele mai bune fac mai mult decât atât: sunt și respirabile, adică permit transpirației să se evapore în exterior, păstrând pielea uscată. În nici un caz nu se recomandă purtarea hainelor de bumbac pe sub haina de ploaie, deoarece bumbacul absoarbe transpirația și rămâne ud și rece.

Să vedem care sunt cele mai bune 10 jachete de ploaie, cât costă și ce caracteristici au. Menționez că prețurile în lire sunt din magazinele britanice, la cei ce vând în euro prețurile sunt ceva mai mici.

Gore Xenon 2.0 AS (150€)
E fabricată din material Gore Active waterproof și windproof, ușor și respirabil. Manșetele confortabile sunt strânse pe încheieturi, împiedicând frigul să intre dedesubt. Fermoarul de nylon este impermeabil, iar gulerul stă pe gât fără să alunece. Croiala este impecabilă, se așează perfect pe corp și nu flutură în vânt. Singurul minus îl primește pentru că este prea călduroasă pentru vară.

Jackete de ploaie - Top 10.01

One Ten Pioggia (110€)
O jachetă foarte ușoară, cu o protecție la superlativ împotriva apei și cu membrană respirabilă. Este fabricată din materialul eVent, iar pe laterale inlude o membrană elastică Raintex. Chiar și în condiții de concurs, jacheta permite eliminarea transpirației, fără a lăsa să pătrundă nici cea mai torențială ploaie. Fermoare impermeabile, guler elastic și reglabil, manșete mulate, totul este de calitatea I.

Jackete de ploaie - Top 10.02

Gore Fusion 2.0 GT AS (200£)
Materialul Gore-Tex Active este ușor, impermeabil și foarte respirabil. La umeri și coate are material elastic pentru a nu deranja la mișcare. Gulerul mulat pe gât nu lasă apa să pătrundă, iar partea din spate este prelungită pentru a proteja de noroiul aruncat de roată. Fermoarele sunt impermeabile, inclusiv la cele două buzunare de pe exterior. Calitatea acestei jachete este mai mult decât bună, totuși prețul e prea ridicat.

Jackete de ploaie - Top 10.03

Mission Workshop Orion (285£)
Deși e extrem de scumpă, toți cei care au folosit-o spun că merită fiecare bănuţ. E construită din Schoeller, un material extraordinar ce nu are rival. Este elastic, respirabil și arată ca un costum de seară. Croiala este desăvârșită, nu deranjează mișcările brațelor și se poate folosi și la mersul pe jos. Toate fermoarele rezistă la apă, iar gluga este foarte utilă.

Jackete de ploaie - Top 10.04

Gore Oxygen GT AS (190£)
Este fabricată din Active Shell, cel mai nou și mai bun material de la Gore. Cu o croială foarte elegantă și cu o mare atenție la detalii, această jachetă își merită banii. Manșetele și gulerul sunt mulate, iar partea din spate prelungită. Lipsa buzunarelor îi dă un aspect suplu și aerodinamic.

Jackete de ploaie - Top 10.05

Mavic Cyclone (115£)
O jachetă special concepută pentru cicliști, ce poate fi purtată o zi întreagă fără nici un disconfort. Materialul de primă calitate este croit perfect pentru a nu deranja mișcările umerilor și brațelor. Designul este mai deosebit, cu forme elegante și fermoar asimetric. Gulerul este foarte confortabil, manșetele subțiri se mulează perfect, iar buzunarele sunt utile.

Jackete de ploaie - Top 10.06

DHB Minima S (50£)
Este fabricată dintr-un material tratat cu teflon, cu fermoare și cusături impermeabile. Deși rezistă bine la apă, respirabilitatea nu este prea grozavă, dar pentru acest preț e o afacere bună. Gulerul stă bine pe gât, manșetele se strâng pe încheieturi și include și elemente reflectorizante. Poate fi folosită și la alergare sau pentru uz urban.

Jackete de ploaie - Top 10.07

Lusso 2XS Skylon (40£)
Deși prețul e mic, calitățile acestei jachete se situează la un nivel înalt. Manșetele și bata sunt late și mulate, spatele este mai lung și are pe interior benzi de silicon pentru a sta strâns pe corp. Materialul este subțire, ușor și la fel de bun ca la alte jachete de două ori mai scumpe.

Jackete de ploaie - Top 10.08

Royal Racing Matrix (100£)
Materialul din două straturi nu este prea respirabil, dar dublura din plasă absoarbe cu brio excesul de transpirație. Designul este elegant și util, jacheta putând fi folosită și la turele pe munte, și pe șosea, și la mersul pe jos. Umerii sunt croiți bine, mișcările sunt comode iar prezența glugii este salutară.

Jackete de ploaie - Top 10.09

Scott Hellium AS (250£)
Fabricată din Gore Active Shell, această jachetă este cea mai bună dintre cele mai bune. Cu un design special pentru cicliști, rezistă perfect în orice condiții meteo. Respirabilitatea este maximă, iar protecția împotriva elementelor naturii este desăvârșită. Gulerul înalt, spatele prelungit și manșetele lungi dau un plus de confort și siguranță. Gluga este prea mică pentru a putea fi trasă peste cască, dar se poate purta și pe dedesubt.

Jackete de ploaie - Top 10.10

Bineînțeles, lista rămâne deschisă, pe piață există o mare varietate de modele similare ce ar merita incluse în acest top. Alte modele recomandate sunt și:

 • Assos Sturmprinz
 • Castelli Gabba WS
 • Sportful Survival
 • Endura Equipe Exo Shell
 • Polaris Pulse
 • Hincapie Tour LTX
 • Pearl Izumi PRO Barrier Lite
 • Santini Guard
 • Zero RH Aquaria Pocket
 • Castelli Compatto Lite
 • Sportful Hot Pack Stretch
 • X-Bionic Spherewind AE
 • Pearl Izumi Select Barrier
 • Surface Pertex
 • Sportful Hot Pack 4
 • Polaris Granite X0 Storm

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.