bettiniphoto_0041054_1_full_600

Campionul mondial pe șosea din 2008, Alessandro Ballan (BMC),  a fost suspendat 2 ani de către CONI. Cei de la BMC au anunțat astăzi încheierea imediată a contractului cu rutierul italian.

Ballan a fost sancționat de CONI pentru încălcarea articolului 2.2 al Agenției Mondiale Anti-Doping, articol ce interzice ”încercarea de folosire a substanțelor interzise”.

Suspendarea italianului vine în urma investigației Mantova ce a avut în centru echipa Lampre. Înregistrările telefonice obținute de anchetatori au demonstrat că Ballan a apelat la transfuzii de sânge în primăvara lui 2009, utlimul sezon petrecut de italian la Lampre, înainte de a se transfera la BMC.

Explicațiile lui Alessandro Ballan conform cărora presupusa transfuzie era de fapt o terapie cu ozon la care apelase pentru a trata o infecție cu citomegalovirus, nu i-au convins pe cei de la CONI în cadrul audierilor ce au avut loc joi, la Roma. Suspendarea a fost anunțată astăzi, iar cei de la BMC au reacționat imediat prin concedierea ciclistului.

Ballan a mai fost suspendat în 2011 de către propria echipă, după un articol publicat în Gazzetta dello Sport înaintea Turului Italiei, în care erau publicate convorbiri telefonice ce sugerau faptul că rutierul apelase la transfuzii sanguine.  Cei de la BMC i-au ridicat suspendarea atunci după o lună.

Italianul este fost câștigător de Turul Flandrei și Vattenfall Cyclassics în 2007, campion mondial pe șosea în 2008 și câștigător al Tului Poloniei în 2009.

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.