Un FatBike perfect - Titan, Rohloff si Curea 1

Budnitz au intrat si ei in nişa FatBike cu un model ce se abate de la standarde. Numit FTB, noua bicicleta este construita din titan si are o transmisie Rohloff cu o curea din carbon in loc de lant.

Cei de la Budnitz sunt specializati pe cadre exclusiviste din titan, iar FTB-ul lor nu face exceptie. Cadrul din titan are forme elegante cu tuburi subtiri si cantareste doar 1,8kg! Tubul superior este format din doua tevi ce incadreaza tubul şeii si se continua in triunghiul spate. Desi arata foarte bine, tubul superior curbat in sus poate fi deranjant pentru ciclistii mai scunzi.

Un FatBike perfect - Titan, Rohloff si Curea 2

Pipa si ghidonul sunt fabricate tot de Budnitz din acelasi metal nobil. Tija vine de la Thompson dar a fost lustruita pentru a se asorta cu restul bicicletei si cu şaua cu tije de titan. Furca din carbon apartine celor de la White Brothers si poarta numele de Snowpack. Headset-ul Budnitz HX1 a fost de asemeni lustruit ca si restul cadrului.

Ca butucul Rohloff sa se potriveasca, furca spate a fost construita asimetric. Pentru acest tip de bicicleta Rohloff este ideal si cu cele 14 viteze integrate ofera mai multe rapoarte decat Sram 1×11. Cureaua de carbon este iarasi un mare plus, deoarece nu se uzeaza si nu are nevoie de intretinere. Angrenajul pedalier este compus din monobloc si foaie Race Face Turbine.

Un FatBike perfect - Titan, Rohloff si Curea 3

Monstruoasele roti se invart pe jante Surly Rolling Darryl incaltate cu anvelope Surly de 3.8”. Pentru frane sunt doua optiuni, Avid BB7 sau Formula R1 carbon. Si saua se poate schimba la comandda cu modele de la Brooks sau Fizik. Cadrul se fabrica in patru marimi: S, M, L si XL iar bicicleta se echipeaza doar la comanda.

Toate bune si frumoase dar pretul sare putin din grafic. Budnitz FTB costa in jur de 7000 de dolari, poate chiar mai mult, in functie de echipare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.