conferinta federatiei romane de ciclism

Federația Română de Ciclism a transmis în cadrul unui comunicat de presă un scurt rezumat al conferintei care a avut loc la Brașov în acest weekend.

Mai jos găsiți comunicatul transmis de președintele Eduard Carol Novak în numele Federației Române de Ciclism:

“În data de 19.01.2014 a avut loc la Brașov prima conferință națională a Federației Române de Ciclism.

Conferința a început cu un discurs al președintelui FRC, domnul Eduard Carol Novak. Acesta a prezentat situația actuală a federației și le-a mulțumit celor peste 40 de participanți pentru prezență.
Avocații federației au prezentat pe scurt situația juridică a FRC și acțiunile care vor fi făcute în continuare. A fost reiterat faptul că persoanele care se autointitulează Președinte sau Secretar General nu au nici o legătură cu Federația Română de Ciclism, nici din punct de vedere statutar și nici din punct de vedere juridic.

În continuare conferinței au fost discutate criteriile în baza cărora vor fi organizate Campionatele Naționale și cursele din cadrul Cupei României.
Campionatele Naționale, la toate disciplinele, vor fi organizate de FRC împreună cu un organizator local. Cluburile interesate de colaborarea cu FRC pentru organizarea Campionatelor Naționale vor trimite solicitări la sediu FRC până la sfârșitul lunii ianuarie, urmând ca în cursul lunii februarie să fie decisă locația unde vor fi organizate aceste campionate.
Cupa României (Șosea și MTB) va avea 5 locații. Organizatorii vor colabora cu FRC pentru o bună organizare, federația supervizând evenimentele prin arbitrii și observatori.
A fost pusă în discuție și organizarea unei Cupe a României pentru Ciclocross, acest lucru urmând a fi decis în prima parte a anului 2014.

După o sesiune de discuții libere a urmat o scurtă prezentare a domnului președinte Eduard Carol Novak, referitor la noi discipline pentru care se dorește o mai mare implicare a FRC în organizarea de evenimente (Paracycling, BMX-disciplină olimpică).
Partea a doua a conferinței a continuat cu discuții pe marginea calendarului competițional.
Această discuție a fost o premieră în istoria Federației Române de Ciclism, fiind pentru prima oară când organizatorii au avut șansa să introducă în mod direct competițiile în calendar.
În acest fel a fost făcut un prim pas spre conceperea unui calendar coerent, fără suprapuneri de evenimente în aceeași zonă geografică și în același weekend.
Cu siguranță în 2014 calendarul nu va fi unul perfect dar organizatorii au înțeles că acesta este un prim pas făcut de Federația Română de Ciclism în întâmpinarea nevoilor lor.
La finalul conferinței a fost prezentat nou website al FRC, o interfață modernă care va permite o mai bună comunicare și o accesare mult mai facilă a informațiilor.
A fost comunicat din nou tuturor celor prezenți faptul că FRC va comunica mult mai bine pe viitor, că vor fi sprijiniți toți cei care doresc să practice acest sport sau să organizeze competiții, în limita bugetului.
La finalul conferinței a mai urmat o sesiune de discuții libere, în cadrul cărora au fost oferite răspunsuri la majoritatea întrebărilor celor prezenți.

Eduard Carol Novak
Președinte – Federația Română de Ciclism”

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.