Bicicleta aniversara 50 de ani Storck 1

Marcus Storck, fondatorul firmei cu acelasi nume, a implinit 50 de ani si cu aceasta ocazie a decis sa lanseze o bicicleta deosebita. Bicicleta aniversara este construita pe un cadru Aernario fabricat manual si dotata cu cele mai usoare si performante componente de pe piata.

Bicicleta aniversara 50 de ani Storck 2

Cadrul Aernario cantareste separat 790 de grame, iar frameset-ul complet cu furca THM Scapula CT are doar 1190 de grame. In ciuda greutatii scazute, cadrul are o rezistenta si o rigiditate de invidiat. La constructia lui s-au folosit doar fibre de carbon unidirectionale, intinse dintr-o bucata, de la dropout pana la headtube.

Bicicleta aniversara 50 de ani Storck 3

Angrenajul Power Arms G2 este fabricat tot de Storck, iar modelul frânelor este THM Fibula. Restul componentelor apartin de Dura-Ace Di2 de la Shimano. Roţile Lightweigh Obermayer sunt completate cu anvelope Schwalbe Ultremo.

Bicicleta aniversara 50 de ani Storck 4

Fiecare cadru este asamblat manual, apoi slefuit si lustruit, fara a fi vopsit. Si celelalte componente sunt tratate similar pentru a avea un aspect unitar. Se vor fabrica doar 50 de biciclete, fiecare din ele semnate si numerotate de Marcus Storck. Bicicleta aniversara cantareste 5,4kg si are un pret de aproximativ 15000 (cincisprezece mii) de euro. Daca le va vinde pe toate, Marcus se poate pensiona linistit. Abia astept sa implinesc si eu 50 de ani, deja am cateva idei…

Bicicleta aniversara 50 de ani Storck 5

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.