San Luis

Argentina dorește să găzduiască o competiție asemănătoare Turului Franței pentru continentul american. Guvernatorul provinciei San Luis, Claudio Javier Poggi, spune că provincia pe care o conduce și-a creat propria marcă prin Turul Ciclist San Luis.

”Cât timp le-a trebuit unor competiții precum Turul Franței sau Turul Italiei să ajungă la popularitatea pe care o au astăzi? Ani de zile de muncă continuă. Scopul nostru este să creăm un Tur al Franței pentru America, o cursă care să aibă aceași importanță pentru sud-americani precum o au marile tururi din Europa pentru întreaga lume”.

Turul San Luis a debutat în urmă cu 7 ani (2007). Fostul guvernator al regiunii, Alberto Rodriguez Saá, a luat hotărârea de a înființa această competiție după ce a avut șansa de a urmări Turul Franței 2006 de la fața locului, pe vremea când lucra la Paris. 

Noul guvernator, Poggi, are aceeași viziune ca Saá, iar guvernul continuă să finanțeze cursa. Acest lucru a ajutat Turul San Luis să avanseze de la categoria UCI 2.2 la 2.1, ceea ce a dus automat la participarea unor rutieri de clasă în cursa argentiniană.

Cycling:  8th Tour de San Luis 2014 / Stage 6

Nairo Quintana (Movistar), locul 2 din Turul Franței, este învingătorul din 2014, iar acest lucru spune multe despre nivelul la care a ajuns cursa. Mark Cavendish, Peter Sagan, Jurgen Van Den Broeck sau Vincenzo Nibali sunt alți rutieri de top ce au participat în prima cursă importantă a anului. 

”Vrem să menținem cursa la rangul 2.1 pentru a putea invita în continuare echipe naționale precum Cuba și echipe locale continentale. Vrem să contribuim în acest mod la dezvoltarea ciclismului în America”, spune fostul ciclist italian Giovanni Lombardi, actual organizator al Turului San Luis.

sursa: cyclingweekly.co.uk

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.