Manşoane şi ghidolină cu încălzire 1

Credeam ca mansoanele incalzite se folosesc doar la snowmobile si la unele motociclete. Cu surprindere am aflat ca se fabrica si pentru biciclete! O firma americana produce mansoane cu incalzire inca de acum doi ani, iar anul acesta a lansat si o ghidolina calduroasa.

Manşoane şi ghidolină cu încălzire 2

A’ME este o diviziei a unei mari firme specializata in produse din plastic si cauciuc. Sectorul lor de activitate il reprezinta mansoanele, si nu doar pentru biciclete ci si pentru alte vehicole cu ghidon. Mai produce si tot felul de mânere si suporturi pentru alte activitati sportive – tenis, golf, baseball. Si-au inceput activitatea in anii 70 cu un sortiment de mansoane pentru BMX, iar actualmente au in oferta peste 60 de modele diferite dintre care 10 sunt cu incalzire. Pentru biciclete, A’ME fabrica trei modele de mansoane cu incalzire si un model de ghidolina.

Manşoane şi ghidolină cu încălzire 3

Sistemul consta dintr-un acumulator, incarcator, conectori si bineinteles mansoane. Acumulatorul Litiu-Ion are 11,1V si este inchis intr-o carcasa rezistenta la socuri si apa. Are 8x11x2,5cm si cantareste 335 grame. Bateria se reincarca in aproximativ 4 ore cu incarcatorul din dotare. Montarea acumulatorului se face pe cadru cu ajutorul unor benzi cu velcro. Cate un fir cu conectori la capat se ataseaza de mansoane. Alimentate de curentul din baterie, rezistentele din mansoane se incalzesc, fiind de un real folos ciclistilor hibernali.

Manşoane şi ghidolină cu încălzire 4

Chicane Heated MTB Grips se numeste primul model de mansoane. Sunt fabricate din Vulcatan, un compus foarte rezistent, moale si aderent. Au o forma ergonomica si confortabila si se monteaza rapid si sigur pe ghidon cu un colier metalic cu surub. Ofera sase nivele de temperatura ce se pot selecta doar apasand un mic buton. La cel mai inalt nivel devin atat de fierbinti incat nu se poate tine mana goala pe ele.

Manşoane şi ghidolină cu încălzire 5

MTB Ergo Tri este un model mai simplu, cilindric, fabricat din acelasi material. Are inel de strangere si sase nivele de intensitate.

Manşoane şi ghidolină cu încălzire 6

MTB Ergo Tri 1.3 sunt identice cu cele de mai sus doar ca au in plus conectori impermeabili, deci pot fi folosite si pe ploaie.

Manşoane şi ghidolină cu încălzire 7

Road Bike Heated Wrasp este denumirea ghidolinei ce vine in ajutorul soselistilor. Ghidolina are introduse rezistente de-a lungul intregii suprafete astfel ca ofera caldura in orice punct. Instalarea se face normal si are tot sase nivele de temperatura. Este ideala pentru ghidoane de carbon, deorece cele metalice absorb o parte din caldura. Pentru ghidoanele metalice este disponibila o ghidolina din pluta ce se infasoara dedesubt si diminuiaza pierderile de caldura.

Manşoane şi ghidolină cu încălzire 8

Sa ai mainile calde e cel mai important lucru iarna, cand uneori este atat de frig incat manusile nu mai fac faţă. Aceste mansoane sunt extrem de utile pentru cei ce si le pot permite. Pretul unui set complet (mansoane, conectori, baterie, incarcator) este de 199 de dolari americani, si asta fara taxele de transport. Nici greutatea nu e prea atragatoare, cele aproape 500 de grame in plus s-ar putea sa-i descurajeze pe unii. Cine vrea si isi permite le poate comanda de pe site-ul firmei.

Manşoane şi ghidolină cu încălzire 9

1 COMMENT

  1. Te poti bucura din plin de caldura lor undeva departe de masini, nu in traficul aglomerat din oras, unde vrei nu vrei, trebuie sa-ti tii aproape tot timpul degetele pe manetele de frana, altfel e de rau!…..
    As opta pt. o pereche de manusi pt. schi cu confort termic sporit in locul celor de ciclism ca sa fac fata frigului de afara.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.