Monoblocuri cu filet de la Chris King 1

Fara indoiala Chris King fabrica cele mai bune cuvete de directie din lume. Dorind sa continuie traditia, regele headset-urilor a lansat si o serie de monoblocuri cu filet. Avand o experienta de 35 de ani in domeniul rulmentilor, Chris King nu poate fabrica altceva decat produse exceptionale.

Monoblocuri cu filet de la Chris King 2

Chris King produce mai multe tipuri de monobloc cu filet – pentru sosea, pentru munte, pentru downhill si pentru FatBike. Intre modele difera doar lungimea axului, 68mm la cursiere, 68/73mm la MTB, 83mm la downhill si 100mm la FatBike. Toate vin doar cu filet englezesc si sunt disponibile in zece culori – negru, gri, argintiu, maro, rosu, albastru, verde, auriu, portocaliu si roz. De asemeni se ofera doua variante de rulmenti, cu bile din otel sau cu bile ceramice.

Monoblocuri cu filet de la Chris King 3

Toate componentele monoblocului sunt fabricate in SUA, majoritatea chiar in cadrul firmei. Calitatea monoblocurilor este atat de buna, incat CK indrazneste sa acorde 5 ani garantie pentru orice model. Acesta este un lucru extraordinar daca tinem cont ca monoblocurile concurentei rezista cu greu un an. Ce le face sa fie atat de fiabile?

In primul rand rulmentii! Construiti cu cea mai avansata tehnologie disponibila, rulmentii CK au tolerante ideale si un coeficient de frecare extrem de scazut. Un lucru pe care nu l-a reusit nimeni este prezenta a 24 de bile in fiecare rulment. Datorita numarului mai mare de bile, presiunea e mai uniforma, rotirea mai lina si rezistenta mai mare. Elementele din inox nu ruginesc si rezista la solicitari foarte mari.

Monoblocuri cu filet de la Chris King 4

Garniturile reprezinta un alt atu, deoarece impiedica in totalitate patrunderea apei si prafului in interior. In plus, designul special permite o servisare rapida si eficienta cu ajutorul unltei Injector Tool. Acesta este un gresor ce pompeaza vaselina direct in rulmenti fara a-i demonta. Vaselina veche este impinsa in afara, in timp ce alta noua ii ia locul. Astfel se poate schimba vaselina in functie de scopuri, de exemplu pentru conscursuri se introduce vaselina mai subtire ce asigura un rulaj mai lin.

Monoblocuri cu filet de la Chris King 5

Monoblocul CK este compatibil cu angrenajele de la Shimano, Sram, FSA, Race Face si altele cu acelasi tip de fixare. Se livreaza impreuna cu trei distantiere de 2,5mm ce permite montarea in carcase de 68 sau 73 de milimetri. Greutatea monoblocului este de 97 de grame, iar cele trei distantiere mai pot adauga 8 grame. Preturile incep de la 150 de euro pentru rulmentii din inox si trec de 200€ pentru rulmentii ceramici.

Monoblocuri cu filet de la Chris King 6

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg de ce niciun producator de BB-uri de acest gen n-a folosit vreodata rulmenti radiali-axiali ci numai radiali?! Pacat, daca e o chestiune rau intentionata!
    Se stie ca la orice pedalier in timpul pedalarii apar de fiecare data forte radial-axiale, la care un rulment radial n-are cum sa reziste mult timp.
    Enduro XD-15 ar fi cel mai aproape de realitate avand constructia de tip: cupe. bile si conuri, care are cu siguranta posibilitatea scoaterii jocului imediat ce apare, prin strangerea controlata a surubului din capatul stang al axului, asa cum am mai spus-o.
    Degeaba folosesti gresorul din imaginea de mai sus pt. rulmentii radiali, fara sa-i demontezi, daca acestia si-au facut joc!
    Rezolvi problema de moment iar dupa scurt timp jocul apare din nou, indiferent ce vaselina vei folosi; iar ca sa creezi presiune din lateral pe rulmenti ca sa scoti jocul, n-ai facut nicio branza!!……
    Daca esti intr-adevar exigent si nu admiti jocul, n-ai decat sa schimbi rulmentii sau BB-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.