Rourke - bicicleta ce a depăşit 180kmh 1

Cea mai rapida bicicleta din Marea Britanie se numeste Rourke si a fost construita manual de Jason Rourke de la Rourke Handbuild Cycles. Ciclistul ce a indraznit sa urce in şa si sa incerce doborarea unui record de viteza, se numeste Guy Martin.

Rourke - bicicleta ce a depăşit 180kmh 2

Bicicleta Rouke are cateva modificari majore ce ii permit atingerea unor viteze foarte mari. Cadrul este din otel Reynolds 853 iar de tubul frontal are sudat un suport in forma de U. De acest suport bicicleta a fost ancorata si tractata de un camion de curse de 1000 cai putere. Datorita angrenajului sofisticat aceasta bicicleta nu poate fi folosita in mod normal. E necesara atingere aunei anumite viteze si abia apoi poate ciclistul sa pedaleze. Ruland in spatele camionului, rezistenta la inaintare este mult redusa, factor decisiv in atingerea uimitoarei viteze.

Rourke - bicicleta ce a depăşit 180kmh 3

Angreanjul este compus din doua foi de 60 de dinti fiecare, legate in serie. Pentru aceasta cadrul este prevazut cu doua monoblocuri. Foaia de pe dreapta e conectata la cea de pe stanga, apoi la pinionul fix amplasat tot pe stanga. Cu un astfel de raport e imposibil sa pedalezi de pe loc. Ambele angrenaje si monoblocuri sunt fabricate de Hope, iar lanturile sunt Sram. Butucul spate de la Hope este facut special, avand un pinion fix montat pe partea stanga. Pe fata este prezent un butuc Hope Pro2 Evo cu frana disc.

Rourke - bicicleta ce a depăşit 180kmh 4

Rotile au jante Mavic EN521 de 26inch, iar anvelopele Continental Top Contact au latimea de 2inch. Rourke are frana hidraulica pe disc doar pe faţă si anume Hope M4 Evo. Pe ghidon mai este prezenta o maneta de frana mecanica de la Shimano Deore ce are insa alt scop. Cum spuneam anterior, bicicleta este tractata de un camion pana atinge o anumita viteza, apoi este eliberata. Maneta mecanica serveste la eliberarea rapida a bicicletei din sistemul de cuplare.

Rourke - bicicleta ce a depăşit 180kmh 5

Rourke - bicicleta ce a depăşit 180kmh 6

Guy Martin a devenit cel mai rapid ciclist din Marea Britanie, reusind sa atinga o viteza de 182km/h! Daca vi se pare mult, sa stiti ca exista cativa ciclisti ce l-au depasit cu mult.

Rourke - bicicleta ce a depăşit 180kmh 7

Rourke - bicicleta ce a depăşit 180kmh 8

Sursa: BikeRadar

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.