Velorbis aduce bucurie celor mici 1

Velorbis e un producator de biciclete din Danemarca, tara unde deplasarea pe doua roti e prioritara oricarei alte activitati. Sunt specializati in biciclete de oras, naveta si plimbare, formele lor clasice devenind un etalon in domeniu. Recent au lansat o gama de biciclete pentru copii, variante in miniatura a unor biciclete mai mari.

Gama Kids cuprinde patru modele, doua cu roti de 20” si doua cu roti de 24”. Modelul pentru fetiţe se numeste Vickie si este o miniatura a Victoriei, o bicicleta cu roti de 28”. Se fabrica in ambele marimi pentru a fi accesibila fetelor de toate varstele. Vickie este simpla, eficienta si bine dotata cu aripi, portbagaj, protectie pentru lant si lumini. Transmisia Shimano Nexus 3 nu necesita intretinere si se utilizeaza usor. Pe spate are frana la picior iar pe faţă frana pe tambur. Piese rar intalnite la alti producatori sunt saua si mansoanele din piele, confortabile si rezistente. Se produce in trei culori, alb, negru si vişiniu.

Velorbis aduce bucurie celor mici 2

Modelul pentru baieti se numeste Churchie, o varianta mai mica a lui Churchill. Spre deosebire de Vickie, bicicleta baietilor are cadrul cu toptube orizontal. Dotarile si marimile sunt similare cu bicicleta fetelor, doar culorile diferira putin, fiind disponibile doar negru si albastru. Cadrele din otel sunt acoperite cu vopsea de calitate, iar jantele sunt vopsite complet cu pulbere. In constructia bicicletelor nu s-au folosit deloc piese din plastic, ce ar putea sa se strice repede. De remarcat anvelopele Schwalbe, pedalele late din aluminiu si portbagajul solid cu suport pentru ghiozdan.

Velorbis aduce bucurie celor mici 3

Astfel de proiecte sunt menite sa incurajeze noua generatie sa foloseasca bicicleta cat mai des. In tari ca Danemarca, Olanda, Norvegia, Suedia, copiii merg la scoala pe biciclete de la cele mai fragede varste. Velorbis are in oferta si un ghiozdan de piele ce se potriveste la fix pe portbagajul bicicletelor. Ghiozadanul se produce in trei culori, negru, maro si crem, si costa 400 de euro. Bicicletele costa 595 euro varianta de 20” si 650 euro pentru 24”. Preturile par mari pentru noi, dar sa nu uitam ca standardele de viata si veniturile locuitorilor din Danemarca sunt mult superioare.

Velorbis aduce bucurie celor mici 4

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.