Infinity Saddle - revoluţie în designul şeilor 1

De 200 de ani şeile au aproximativ aceeasi forma, iar micile modificari ocazionale au fost rare si nepopulare. Cand credeam ca nimic nu se mai poate schimba in lumea şeilor, a aparut Infinity Saddle. La prima vedere pare o caricatura, dar va asigur ca deja s-a pus in vanzare si are o multime de cumparatori.

Infinity Saddle - revoluţie în designul şeilor 2

Spre deosebire de toate celelalte şei de pe piata, Infinity are un design invers. Din suprafata şeii au fost indepartate tocmai acele parti pe care se sprijina oasele bazinului. Creatorul acestei şei, Vincent Marcel a testat pe propria piele acest model si afirma ca e cea mai buna din cate a incercat. Bineinteles, daca i se potriveste lui, nu inseamna ca se potriveste oricui.

Infinity Saddle - revoluţie în designul şeilor 3

Testele facute cu senzori de presiune arata ca zonele cele mai afectate sunt chiar oasele bazinului pe care apasa toata greutatea corpului. Dupa ce a incercat o multime de şei clasice si toate i-au provocat probleme, Vincent s-a decis sa elimine partile din şa ce intrau in contact cu sezutul. Noile teste arata ca presiunea a disparut, semn ca şezutul este mai bine sustinut si greutatea distribuita mai uniform.

Infinity Saddle - revoluţie în designul şeilor 4

Cei ce le-au testat au fost surprinsi sa descopere ca sunt confortabile si relaxante, si ca elimina multe din probleme designului clasic. Momentan se produc intr-o singura marime, 290x160mm, dar in viitorul apropiat se vor face mai multe forme si marimi pentru a fi pe masura oricui. In ce priveste coloristica, şeile Infinity vin cu un mare numar de nuante – alb, negru, rosu, albastru, verde, portocaliu, maro.

E

Sunt disponibile trei modele: Infinity Go, Infinity Carbon si Infinity Revolution. Modelul Go are corpul din nylon iar şinele sunt din oţel. Nu are deloc captuseala dar nylonul este suficient de flexibil pentru a asigura confortul. Infinity Carbon are corpul din fibra de sticla iar sinele sunt de carbon. Pentru acest model sunt disponbile huse divers colorate pentru a se asorta cu bicicleta. Revolution are si un strat de captuseala ce aduce un plus de confort.

Infinity Saddle - revoluţie în designul şeilor 6

Pentru a-si porni proiectul, Vincent a lansat o campanie pe Kickstarter. Avea nevoie de 25.000 de dolari, dar a primit aproape 190.000 dolari! Preturile şeilor sunt intre 100 si 145 de dolari, iar greutatea este destul de competitiva. Infinity Go cantareste 192 de grame, iar Infinity Carbon are 173 de grame. Eu personal n-as cumpara-o inainte sa o testez, dar se pare ca exista deja o multime de clienti pentru şeile Infinity.

2 COMMENTS

  1. La decuparea mare pe care o are, presiunea va creste mult pe zonele de contact cu sezutul de unde incepe sa apara si disconfortul; asta e parerea mea.
    Nu cred ca e o sa confortabila pt. distante mari!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.