Disc sau Cantilever pentru Focus Mares CX 1

Pasionatii de ciclocros inca sunt divizati in doua grupuri: clasicii fani ai franelor cantilever si modernii ce prefera frana disc. Desi tot mai multe ciclocrosuri vin din fabrica doar cu suport pentru etrier, cei ce prefera cantileverele sunt inca destul de multi. Pentru a impaca pe toata lumea, Focus a decis sa fabrice cadrul Mares CX in ambele versiuni.

Disc sau Cantilever pentru Focus Mares CX 2

Versiunea clasica este echipata cu frane cantilever de la Avid, iar rotile au butuci normali cu ax de 10mm si strangere cu QR. Varianta moderna este dotata cu frane disc BB7 si axuri Thru-Axle si pe faţă si pe spate. S-a optat pentru Thru-Axle deoarce franele disc aduc solicitari mai mari rotilor si butucilor.

Disc sau Cantilever pentru Focus Mares CX 3

Disc sau Cantilever pentru Focus Mares CX 4

Un alt element foarte util este protectia de lant generoasa si bine plasata. Protectia este formata dintr-o placa metalica fixata de un suport tip ISCG montat pe monoblocul PF30. Datorita acestei protectii, lantul ramane pe pozitie chiar si pe cele mai noroioase trasee, iar cadrul e protejat de zgarieturi si lovituri.

Disc sau Cantilever pentru Focus Mares CX 5

Disc sau Cantilever pentru Focus Mares CX 6

Cadrul de carbon are o geometrie imbunatatita, cu tub frontal mai lung, distanta mai mare intre roti, monobloc mai inalt si unghi mai mic la tubul şezutului. Ambele modele se produc in sase marimi, de la 48cm la 60cm. Greutatea cadrelor difera putin, la marimea 56cm, un cadru pentru disc are 922g, iar cel pentru cantilever are 895 grame. Axul Thru-Axel este un model nou denumit RAT (Rapid Axle Technology). Functioneaza la fel ca alte modele, dar se strange si se desface mai rapid. Furca cantareste 418 grame in ambele variante.

Disc sau Cantilever pentru Focus Mares CX 8

Echiparea este obisnuita, cu un groupset Sram 2×10, desi se zvoneste ca in curand va aparea si o varianta 1×10. Greutatea totala si pretul final nu se cunosc momentan.

Disc sau Cantilever pentru Focus Mares CX 7

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.