Sagan ALonso

Fernando Alonso ar putea să își unească resursele cu cei de la Cannondale în încercarea de a avea o echipă în World Tour.

Noua echipă ar putea să se numească Team Alonso Cannondale. În ultimele săptămâni au circulat numeroase zvonuri care îl dădeau pe Peter Sagan ca și transferat la noua echipă a lui Alonso, mai ales că, contractul slovacului expiră la sfârșitul acestui sezon. Se spune că potențiala pierdere a lui Sagan i-ar putea determina pe cei de la Cannondale să fuzioneze cu proiectul lui Fernando Alonso.

Deși americanii mai au în componență rutieri de perspectivă precum Moreno Moser, Elia Viviani sau Damiano Caruso, pierderea lui Sagan ar  putea fi o pierdere vitală pentru viitorul echipei. Cannondale a fost în negocieri și cu Oleg Tinkov la sfârșitul anului trecut, însă omul de afaceri rus a preferat să preia echipa Saxo Bank.

Cu ajutorul banilor lui Alonso și a influenței acestuia, echipa ar putea deveni și mai puternică prin transferul unor cicliști apropiați de pilotul de F1 precum Alberto Contador, Samuel Sanchez sau campionul mondial Rui Costa, însă toate aceste operațiuni nu vor putea fi făcute decât după 1 august.

Intențiile lui Alonso de a-și înființa propria echipă de ciclism sunt bine cunoscute încă de anul trecut, însă noile prevederi UCI nu permit unei echipe noi să facă parte din World Tour încă din primul an de existență. O echipă nouă trebuie să își demonstreze calitățile în circuitul Pro Continental până când oficialii consideră că merită un loc în World Tour.

Spaniolul a încercat toamna trecută preluarea echipei basce Euskaltel, însă nu a ajuns la un acord cu deținătorii echipei. 

sursa: biciclismo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.