Shimano D-Fly - primul transmiţător Wireless 1

De aproape un an se tot zvoneste despre un transmitator wireless de la Shimano. Dupa o lunga asteptare, a fost in sfarsit lansat si poarta numele de D-Fly. Sistemul functioneaza cu groupset-urile electronice si transmite date de la acestea catre ciclocomputer.

Transmitatorul este foarte mic si usor, avand dimensiunile de 38x25x12,5mm si o greutate de numai 5 grame. Lucreaza impreuna cu DuraAce 9070, Ultegra 6870 si Ultegra 6770 si este alimentat de bateria groupset-ului. Montajul este foarte simplu, micul dispozitiv putand fi plasat oriunde pe cadru cu ajutorul unui colier elastic. Functioneaza cu protocolul ANT/ANT+ si momentan se poate imperechea doar cu ciclocomputerul Shimano Pro SCIO ANT+. Multi alti producatori si-au anuntat intentia de a lansa ciclocomputere compatibile cu Shimnao D-Fly, deci in curand vom avea de unde alege.

Shimano D-Fly - primul transmiţător Wireless 2

Cu ajutorul D-Fly se pot urmari parametri ca: starea bateriei, raportul de foi/pinioane folosit, cadenta si alte date. Combinatia intre D-Fly si SCIO aminteste de primele dispozitive Flight Deck de la Shimano. Inca nu s-au publicat toate caracteriticile noului produs, deci e posibil sa mai ascunda si alte surprize. Punerea in vanzare va incepe in luna martie, la un pret de 80 de dolari. Computerul SCIO este disponibil incepand din luna aceasta, la pretul de 139 dolari. Tinand cont de pret ne putem astepta la o multime de functii utile, dar din pacate GPS-ul va lipsi. Ciclocomputerul de 80 de grame poate fi imperecheat si cu alte dispozitive ce folosesc protocolul ANT+.

Un lucru asteptat de multi este un dispozitiv capabil sa schimbe vitezele prin wireless. Teoretic D-Fly ar putea face astea dar ar fi nevoie de unele modificari, precum si de montarea unor baterii individuale pe schimbatoare. Complicatiile generate de monitorizarea si reincarcarea mai multor baterii sunt prea mari, deci se pare ca firele de cupru vor ramane inca mult timp la locul lor.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.