Sub-4, cea mai uşoară bicicletă cu Di2 1

Din categoria bicicletelor manechin va prezint o noua realizare de exceptie a celor de la Liberty Bikes. Denumirea de Sub-4 vine de la greutatea bicicletei, care este mai mica de 4kg! Ca sa fiu mai precis, cantareste exact 3985 de grame, echipata complet. Nu e cea mai usoara bicicleta din lume, dar e cea mai usoara dintre cele dotate cu sistemul Shimano Di2.

Sub-4, cea mai uşoară bicicletă cu Di2 2

Mecanicii de la Liberty Bikes au adunat unele dintre cele mai usoare componente de pe piata si le-au asamblat sub forma unei biciclete performante si frumoase. Nu s-au concentart exclusiv pe greutate, au vrut sa realizeze o bicicleta perfect functionala, care sa poata fi folosia de oricine. Majoritatea componentelor sunt standard si doar cateva piese au fost putin modificate.

Sub-4, cea mai uşoară bicicletă cu Di2 8

Montajul a inceput pe un cadru AX Lightness Alpha ce cantareste separat doar 644 grame. Cadrul a fost completat de o furca THM Scapula F, ce cantareste 337 grame cu tot cu frana incorporata. Saua de carbon este lipita de tija, aducand impreuna 120 de grame. Ghidonul Schmolke TLO a fost infasurat cu ghidolina doar pe portiunea unde se tin mainile, astfel ca are doar 139 de grame.

Sub-4, cea mai uşoară bicicletă cu Di2 7

Formidabilele roti cantaresc impreuna 698 de grame! Ele sunt compuse din butuci Extralite Ultra, spiţaţi pe jante AX Lightness.

Sub-4, cea mai uşoară bicicletă cu Di2 3

Echiparea originala are grup de 11 pinioane Recon 11-28, cu o greutate de 123 de grame. Un grup de 11-23 ar scadea inca 31 de grame din total.

Sub-4, cea mai uşoară bicicletă cu Di2 4

Angrenajul cu brate de carbon are foile de 34-50, tot din carbon.

Sub-4, cea mai uşoară bicicletă cu Di2 5

Manetele Dura-Ace au fost infasurate cu o folie de carbon, renuntandu-se la „grelele” mansoanele de cauciuc. S-au mai castigat astfel 6 grame. Pentru a mai scadea cateva grame suruburile de otel au fost inlocuite cu altele de aluminiu. Si componentele electronice ale schimbatoarelor au fost modificate, fiind inlocuite cu altele mai usoare. Mai este disponibil si un schimbator modificat, cu 30 de grame mai usor decat cel original.

Sub-4, cea mai uşoară bicicletă cu Di2 6

Sursa: BikeRumor

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.