challenges

Doar câțiva cicliști au completat toate provocările pe două roți de pe Strava în 2013. La fel s-a întâmplat și la capitolul alergare. Doar scoțianul Calum MacDonald a reușit să le îndeplinească atât pe cele pentru cicliști, cât și pe cele pentru alergători, adunând 12900km și aproximativ 116km diferență de nivel.

”Strava Challenges” sunt obiective ce urmăresc parcurgerea anumitor distanțe pe care utilizatorii acestei aplicații le pot îndeplini prin încărcarea fișierelor GPS cu turele făcute oriunde în lume. Unele provocări sunt special concepute pentru a fi îndeplinite într-o singură zi, cum este Gran Fondo 2, un challenge de 130km. Altele se întind pe mai multe zile, precum Rapha Festive 500, un obiectiv ce necesită parcurgerea a 500km în 8 zile. Primăvara trecută, Classics Climbing Challenge impunea parcurgerea a 10,7km diferență de nivel în 47 de zile. Zeci de mii de oameni au participat la această provocare.

Calum

”Nu eram într-o formă deosebită când am început să pedalez mai serios, dovadă fiind primele mele trasee de pe Strava, așa că a trebuit să mă pun serios pe treabă”, spune MacDonald. ”În una dintre primele ture m-am întâlnit cu doi cicliști care m-au invitat să mă alătur lor. Vorbeau despre Strava și mi s-a părut interesant, așa că am ajuns acasă și mi-am făcut cont imediat”.

MacDonald spune că ideea de a îndeplini toate cele 36 de obiective i-a venit în timp ce pedala pentru Festive 500. 

”A fost primul obiectiv pentru care am perseverat și m-am gândit că ar fi interesant să continui acest efort pe tot parcursul anului 2013. Inițial nu m-a interesat alergatul, dar când au fost publicate primele provocări pentru alergători am decis să mă testez, chiar dacă până atunci nu alergasem niciodată mai mult de 12km. Am continuat să îmi testez organismul și după 6-7 luni nu mai exista nici o posibilitate să mă las bătut”.

În total, MacDonald a pedalat aproape 12000km și a alergat 1100km în 2013. Diferența de nivel totală a fost de 9,6km în timpul alergărilor si de 107km cu bicicleta. De asemenea, a făcut și o tură de 480km între Newcastle și Londra. Scoțianul a folosit o bicicletă Specialized Roubaix din 2012 în toate provocările pentru cicliști.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: bikeradar.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.