Wiggins_21

Fabian Cancellara a lansat un avertisment către Bradley Wiggins înainte clasicelor pe pavate din această primăvară, spunând că primul britanic învingător în Turul Franței este binevenit să încerce să îl bată în Paris-Roubaix anul acesta.

Britanicul de la Sky declara în urmă cu o săptămână, pentru The Guardian, că Paris-Roubaix este o cursă pe care a visat să o câștige dintotdeauna: ”Să faci parte din bătălia ce se dă în ultimii 40-50km este un lucru extraordinar. Atât de multe lucruri trebuie să se alinieze perfect pentru a câștiga o astfel de cursă..”.

”Mult succes!”, a răspuns elvețianul când i s-a cerut părerea despre participarea lui Wiggins în ”Iadul Nordului”. ”Cu greutatea unui rutier de general în Turul Franței, nu vei obține nimic. Este alegerea fiecăruia; când Alberto, Andy sau Frank vor dori să participe, vor fi bineveniți în Roubaix. Totul începe în Trouee și se termină în Roubaix cu multă durere”. 

Wiggins și-a schimbat tipul de pregătire în partea a doua a sezonului trecut pentru a fi cât mai bun în proba de contratimp individual a Campionatelor Mondiale, iar la începutul acestei luni și-a manifestat intenția de a participa în Paris-Roubaix, înainte de a merge în Turul Californiei în luna mai.

În schimb, în programul de pregătire a sezonului de clasice, Cancellara participă în toate cele trei curse din Orientul Mijlociu (Turul Dubaiului, Turul Qatarului și Turul Omanului). Deși s-a implicat puțin în aceste curse, elvețianul se declară mulțumit de pregătirea sa, ținând cont că a pierdut 3 săptămâni de pregătire din cauza unei accidentări.

”Știu de ce am nevoie. Nu sunt deloc stresat, voi continua să fac ceea ce trebuie. Desigur, vezi în pluton cicliști care trag tare și te obosesc, dar pe de altă parte suntem conștienți că mai este mult timp până în aprilie”.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.