ag2r-focus-izalco-side

Producătorul german de biciclete Focus a revenit în plutonul profesionist în sezonul 2013, după ce a semnat un contract pe 3 ani cu echipa franceză AG2R-La Mondiale. 

Francezii vor folosi în acest sezon noul model Izalco Max, o versiune mai ușoară și mai rigidă a modelului Izalco pe care l-au folosit în 2013. Deși la prima vedere bicicleta nu pare să fi suferit vreo modificare, o comparație între cele două modele va scoate la suprafață multe schimbări minore, însă care împreună oferă bicicletei calități superioare. 

Greutatea noului cadru este de 725g pentru mărimea 54, iar alături de furca de 295g este cu siguranță una dintre cele mai ușoare configurații din pluton. Majoritatea cadrelor pe care le folosesc profesioniștii au sub 1kg, însă foarte puține coboară sub 800g. 

Izalco_Max_Team_AG2R_1_det

Scăderea în greutate a cadrului s-a realizat prin modificarea tuburilor, care au un diametru mai mic acum. Această reducere a greutății nu a afectat rigiditatea cadrului, producătorii spunând că rigiditatea este identică cu cea a modelului precedent.

În afara modificării diametrului tuburilor, head tube-ul a primit o nouă formă numită ”Boost Box”, o formă special concepută pentru a crește rigditatea în partea anterioară a bicicletei. Cablurile sunt, desigur, trecute prin cadru, doar cel pentru frâna spate fiind lăsat la exterior.

Izalco_Max_Team_AG2R_3_det

Geometria cadrului a suferit și ea câteva modificări. Head tube-ul este ceva mai înalt, iar top tube-ul mai lung.

Izalco_Max_Team_AG2R_5_det

La fel ca și anul trecut, cei de la AG2R folosesc grupuri Campagnolo Record EPS. Italienii de la Fulcrum furnizează roțile. Bateria externă EPS a dispărut din peisaj, noul model redus ca mărime fiind plasat în interiorul cadrului.

Izalco_Max_Team_AG2R_4_det

Cei de la Fizik și-au lansat noua gamă de ghidoane și pipe, în dezvoltarea și testarea cărora a fost implicată și Ag2R anul trecut. Echipa va folosi modelele din aluminiu R3.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.