Pantani

La zece ani de la moartea unuia dintre cei mai talentați cățărători din istorie, filmul PANTANI: The Accidental Death of a Cyclist spune povestea tragică a decesului unuia dintre cele mai interesante personaje din sport.

Pelicula realizată de A New Black Films și Media Squared Film prezintă ascensiunea și căderea spectaculoasă a lui Marco Pantani, ciclistul italian poreclit de fani ”Il Pirata”. Născut în 1970, într-o familie săracă din Cesanatico, în nordul Italiei, Pantani a reușit să devină la sfârșitul anilor `90 cel mai flamboiant și popular ciclist al acelei perioade. 

În 1998, Pantani câștiga atât Turul Italiei, cât și Turul Franței, o dovadă de rezistență fizică și psihică titanică, pe care nici un alt rutier nu a mai reușit să o repete de atunci. A fost idolul a milioane de oameni, însă decăderea a început odată cu scandalurile de dopaj ce au nimicit imaginea ciclismului. Peste 6 ani, la vârsta de doar 34 de ani, italianul murea singur, într-o cameră ieftină de hotel.

TDF

Filmul explorează detaliile surprinzătoare din spatele căderii lui Pantani de la statutul de cel mai bun sportiv din lume, până la moartea sa fulgerătoare din 2004. Pelicula conține arhive din cursele în care a participat italianul, imagini contemporane și interviuri cu prietenii lui Pantani, familia acestuia, foștii colegi de echipă, dar și rivalii. În interviuri apar Bradley Wiggins, Greg LeMond și Evgeni Berzin.

Așteptările din jurul filmului sunt ridicate în Italia, dar și în restul lumii, intrigile din jurul enigmaticului Pantani fiind la fel de actuale ca și în momentele de glorie ale acestuia. Dezvăluirile din ultimii ani despre istoria întunecată a dopajului din acele zile nu au diminuat cu nimic aprecierile la adresa imensului său talent nativ.

TDF 1997

PANTANI: The Accidental Death of a Cyclist a fost realizat prin parteneriatul dintre producătorii britanici ai documentarelor One night in Turin și The Battle of the Sexes. James Erskine a participat și el la producție, alături de Victoria Gregory, câștigătoare de premii BAFTA și Oscar pentru Senna și Man on Wire

Filmul a fost lansat joia trecută la Milano, printr-o proiecție la care a asistat și familia lui Marco, iar în prezent rulează în Italia.

afis

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.