Nicolai lansează un FatBike cu GearBox şi curea 1

Cei de la Nicolai au deja in oferta modele de FatBike, cât si modele cu GearBox. Ceea ce inca nu aveau, nici ei nici altcineva, era un model de FatBike cu GearBox. Foarte recent, germanii de la Nicolai au prezentat un prototip ce combina cateva caracteristici neobisnuite. In primul rand avem rotile extralate, apoi transmisia compusa din cutie de viteze si curea si sa nu uitam de furca cu suspensie inversa.

Nicolai lansează un FatBike cu GearBox şi curea 2

FatBike-urile sunt bicicletele iernii, sunt facute sa mearga pe zapada si gheta si sa reziste la orice vreme. Punctul lor slab este transmisia cu pinioane multiple si schimbatoare externe. Acestea au viata scurta si grea, fiind expuse multor factori de mediu ce nu le prieşte. Pentru a elimina din start aceste probleme, FatBike-ul Nicolai este dotat cu o cutie de viteze Pinion P1. Aceasta este amplasata in locul monoblocului pedalier, este complet sigilata, este usoara si compacta si ofera 18 viteze unice. Ca sistemul sa fie complet winterproof, s-a renuntat si la lanţ, in favoarea unei curele dintate Gates Carbon Drive.

Nicolai lansează un FatBike cu GearBox şi curea 3

Destul de rar se vad FatBike-uri echipate cu furca cu suspensie. In primul rand sunt foarte putini producatori ce fabrica furci atat de late, in al doilea rand anvelopele de 4inch ofera suficienta amortizare. Pentru un confort sporit si o rulare desavarsita, cel mai nou Nicolai este dotat cu o furca cu suspensii Carver Trans Fat cu o cursa de 120mm. Furca pe aer are suspensia inversata, pistoanele fiind amplasate in partea inferioara. Acest design se pare ca este mai „curat”, deoarece apa si mizeria are mai putine sanse sa treaca de garniturile de protectie.

Nicolai lansează un FatBike cu GearBox şi curea 4

Si restul echiparii este la inaltime, in special franele pe disc hidraulice, o prezenta cam rara in aceasta categorie. Tubul frontal conic, ghidonul lung, tija reglabila sunt toate atribute ale calitatii si performantei. Pentru mine este o bicicleta de vis, si sunt sigur ca nu sunt singurul ce gandeste asa.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.