Ideal Geiger Team 2014

Săptămâna viitoare începe sezonul competițional pentru Ideal Geiger Team. În 2014 principalele obiective ale echipei vor fi competițiile internaționale de cross country din calendarul UCI. Calendarul complet poate fi urmărit pe site-ul oficial al echipei www.procycling.ro.
Principalii protagoniști pe care echipa se bazează în obținerea punctelor UCI vor fi actualul campion național Elite Lucian Logigan, vicecampionul național Tudor Oprea și campionul național U23 Cristian Losonczi. În afara lor licențe FRC au în acest an Tudor Radu, ale cărui performanțe au avut mult de suferit anul trecut de pe urma unei accidentări, și Attila Madaras care se alătură echipei Ideal Geiger. Andrei Mareș, un junior sibian care promite, va avea și el licență în 2014 având ca obiectiv principal Campionatele Naționale de cross country. Riderii Elite vor participa și la competiții din România pentru antrenament, atunci când programul internațional o va permite. Singurele obiective pentru cursele din România sunt clasări pe podium la Campionatele Naționale.

În schimb echipa de amatori va participa în principal la competiții din țară, componenții de la care se așteaptă clasări bune fiind: Monica Serachitopol, Robert Kovacs, Fabian Gândilă, Ștefan Constantin, Sebastian Luca, Francisc Saroși, Ulisse Gheduzzi, Robert Sofronie, Alex Tărâță.
Toate aceste activități nu ar fi posibile fără contribuția unor sponsori puternici. În 2014 continuă să fie alături de echipă partenerii deja “tradiționali” – Geiger, Faresin, Transimont și Olang. Acestora li s-au adaugat doi noi parteneri: Midolini si Santal. Midolini prestează servicii în domeniul ridicărilor și se ocupă cu închirierea de auto macarale și platforme aeriene. Sucurile naturale Santal probabil nu mai au nevoie de nicio prezentare. Bicicletele vor fi și anul acesta Ideal, echipate cu cele mai bune componente Shimano, Fox, Pro, Elite și încălțate de Kenda. O noutate ar fi roțile Shimano XTR tubulare cu care vor participa în competițiile de cross country cei 3 lideri ai echipei. Nutriția de specialitate a sportivilor este asigurată în continuare de Power Bar, iar antrenamentele sunt “urmărite” cu atenție de Polar. Asamblarea și întreținerea bicicletelor revine în sarcina celor de la ActionSport Sibiu. O să puteți viziona în acest sezon mai multe imagini de pe camerele GoPro furnizate de xtremevideo. Mai multe informații despre partenerii Ideal Geiger Team puteți de asemenea găsi pe pagina echipei www.procycling.ro.

Începand din acest sezon membrii Ideal Geiger Team vor fi îmbrăcați cu o noua linie de echipamente dezvoltate și personalizate sub îndrumarea lui Tudor Oprea, linie care beneficiază de experiența de aproape 20 de ani a acestuia în utilizarea echipamentelor de ciclism. Noul brand al echipamentelor este OPT și este brandul pe care îl vor folosi deja alte doua echipe din Germania. Funcționalitatea, aspectul și confortul au fost principalele aspecte de care s-a ținut cont. Combinațiile de materiale și croiurile au fost testate aproximativ 3 luni înainte de a se ajunge la variantele finale. Toate aceste echipamente sunt produse in Romania de firma Metropolis.

În luna martie va avea loc prezentarea oficială a întregii echipe la Sibiu, eveniment ale cărui detalii le vom anunța în curând.
Deocamdată Lucian Logigan, Tudy Oprea și Cristi Losonczi vor fi în Cipru în perioada 24 februarie – 10 martie pentru un nou stagiu de pregătire, stagiu ce include și doua competiții din calendarul UCI (5 zile de concurs).

Urmăriți pagina de facebook  a echipei pentru a afla noutăți despre evoluțiile celor 3. Membrii echipei Ideal Geiger Team speră să fie susținuți în continuare de iubitori ai acestui sport pentru a reuși să  îndeplinească obiectivul principal – calificarea la Jocurile Olimpice Rio 2016.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.