eduard novak

“Trei persoane din fosta conducere a federației, fără nici o calitate oficială, au intrat cu forța în biroul din sediul MTS pentru a sustrage documente care îi incrimineaza! Aceștia au profitat mișelește de absența din țară a președintelui în exercițiu, Carol Eduard Novak (singurul campion paralimpic din istoria sportului românesc/multiplu campion mondial), au spart ușa de la intrare, au tăiat cablurile de la camerele de supraveghere și au spart lanțul de la seiful federației!”

Așa începe comunicatul de presă transmis de Federația Română de Ciclism. Se pare că în disperare de cauză, foștii angajați și pseudopreședintele Nicolae Plugaru au profitat de faptul că Eduard Novak se află în cantonament pentru a efectua pregătirea pentru Campionatul Mondial de Pistă din Mexic și au intrat cu forța în sediul FRC.

Mai jos găsiți textul comunicatului primit de noi astăzi:
Comunicat al Președintelui Federației Române de Ciclism

Stimați colaboratori, stimați iubitori ai ciclismului,

Transmit acest comunicat în urma acțiunilor persoanelor care de mai bine de 6 luni sabotează cu bună știință activitatea Federației Române de Ciclism și care dezinformează publicul și autoritățile cu minciuni și interpretări voit eronate ale unor hotărâri judecătorești clare și fără echivoc.

Aceste persoane, pe numele lor Nicolae Plugaru, Lucian Hugeanu Halas și Bogdan Floareș, au așteptat plecarea mea în cantonamentul de pregătire pentru Campionatul Mondial de Paraciclism care va avea loc în Aprilie în Mexic și au intrat cu forța în biroul din sediul MTS (Ministerul Tineretului si Sportului), în încercarea disperată de a obține actele contabile care îi incriminează pe foștii angajați, demiși în urma plângerilor penale înaintate împotriva lor (Bogdan Floareș și Vasile Selejan).
Nici una dintre cele 3 persoane de mai sus nu au o calitate oficială și nu reprezintă legal Federația Română de Ciclism. Astfel:
– Nicolae Plugaru a fost “ales” în urma unei Adunări Generale care a fost declarată nestatutară de către MTS, care nu a respectat aproape nici un articol din statutul MTS și care nu are nici o valoare juridică
– Lucian Hugeanu Halas a fost numit în funția de Secretar general de către domnul Nicolae Plugaru, fără concurs și fără ca domnul Plugaru să aibă calitatea de Președinte al FRC. Și angajarea acestuia este nulă de drept.
– Domnul Bogdan Floareș are în acest moment contractul de muncă suspendat, el necontestând acest lucru. O eventuală repunere în funcție va fi posibilă după încheierea cercetărilor în urma plângerii penale înregistrată pe numele său.

Aceste persoane au actionat realmente ca niste infractori: au spart usa de la federatie si au schimbat incuietorile. Ulterior, au taiat cablurile de la camerele de supraveghere montate de mine personal si au spart lantul de la seiful federatiei. Fac apel pe aceasta cale la autoritatile statului sa intervina de urgenta pentru remedierea situatiei!

Toate problemele legate de sediul de pe strada Vasile Conta vor fi rezolvate în momentul revenirii mele în țară.

Referitor la situația juridică a Federației Române de Ciclism doresc să vă informez următoarele:

Deja celebra Hotărâre numărul 705/2014 nu este nimic altceva decât hotărârea dată de Judecătoria Secor 3 in dosarul 60266/301/2013, hotărâre în care este menționat clar că subsemnatul nu poate acționa în judecată Consiliul de Administrație al Federației Române de Ciclism datorită lipsei capacității procesuale de folosință. Această hotărâre nu confirmă demiterea mea și în nici un caz nu confirmă faptul că domnul Plugaru ar fi președinte al Federației Române de Ciclism.

În cursul acestei săptămâni a fost redactată și hotărârea judecătorească care confirmă legalitatea alegerii subsemnatului în funcția de Președinte al Federației Române de Ciclism. Atașez la acest comunicat și Sentința Civilă Nr 3 emisă de Tribunalul București (Presedinte NOVAK-Hotarare.pdf)

Referitor la presupusele probleme găsite de aceste persoane care au intrat fără nici un drept în sediul Federației Române de Ciclism lucrurile sunt din punctul meu de vedere extrem de clare:

Documentele contabile ale federației sunt predate unor persoane competente, care se pot ocupa corect și pot investiga ilegalitățile care au fost comise în ultimii ani.
Înțeleg dezamăgirea domnilor care au intrat abuziv în sediul federației și care cu siguranță doreau să ascundă toate dovezile referitoare la falsurile și abuzurile făcute în trecut. Rezultatul analizei documentelor contabile va fi vizibil în curând.

Presupusele cheltuieli făcute de subsemnatul începând cu 15 Martie 2014 sunt niște minicuni fără acoperire. Întreaga activitate de plăți a federației a fost făcută pe principiul dublei semnături și de fiecare dată eu am contrasemnat pe ordinele de plată după ce acestea au fost semnate de contabil.
Din contră, unul dintre cei 3 care ocupă în acest moment ilegal sediul federației, domnul Bogdan Floareș, a efectuat retrageri ilegale din conturile federației, cu ajutorul unui card atașat contului.
Toate aceste probleme sunt investigate în acest moment de autoritățile competente.

Contractul și modalitatea prin care a fost achiziționat un microbuz în valoare de 25.000 de euro sunt perfect legale, decizia de a achiziționa acest microbuz de la firma Tess fiind voința comună a părților, Uniunea Europeana de Ciclism virând banii direct în contul firmei care a comercializat acest microbuz.

Cu deosebită stimă,
Eduard Carol Novak
Președinte – Federația Română de Ciclism
eduard.novak@federatiadeciclism.ro

Atașat găsiți comunicatul în format PDF și Hotărârea Judecătorească.

Comunicat presedinte FRC_26.02.2014

Presedinte NOVAK-Hotarare

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.