Dillinger 5, anvelopă de FatBike cu nituri 1

Nici nu s-a terminat această iarnă şi unii producători deja se gândesc la următoarea, pregătind în avans piese şi echipamente.  Programate pentru luna septembrie, noile anvelope de la 45NORTH sunt disponibile spre testare şi au toate caracteristicile la vedere.

Dillinger 5 este numele celei mai late si mai impresionante anvelope de bicicleta din lume. Cu o latime maxima de 5 inch, aceste cauciucuri duc mai departe conceptul de roti grase. Latimea reala este probabil ceva mai mica, fiind influentata de latimea jantei si probabil si de alti factori. Si pentru ca e o adevarata anvelopa de iarna, Dillinger este dotata cu patru rânduri de nituri metalice.

Dillinger 5, anvelopă de FatBike cu nituri 2

Modelul crampoanelor de cauciuc a fost optimizat pentru o aderenta maxima pe zapada si o rezistenta mica la inaintare. Incepand din centru, spre margini inaltimea crampoanelor incepe sa creasca, anvelopa apropiindu-se de un profil aproape patrat. Crampoanele mari de pe margini impiedica pierderea aderentei in curbe, iar crampoanele plate si alungite de pe centru ajuta la o rulare mai buna. Si niturile includ cateva inovatii interesante. Sunt formate din doua parti, o baza de aluminiu ce se infinge in cauciuc si un varf de otel concav. Datorita formei concave, niturile muşcă mai bine zapada, oferind cea mai buna aderenta dintre toate anvelopele de iarna.

Dillinger 5, anvelopă de FatBike cu nituri 3

Dillinger 5 are o ţesatură de 120TPI, este pliabil si cantareste 1493 de grame. Se poate monta pe orice janta de 65, 80 sau 100mm. Este disponibila si o varianta normala, dar la care se pot monta niturile ulterior. Astfel anvelopa se poate folosi si vara si iarna, niturile putand fi montate sau demontate dupa caz. Pretul unui Dillinger este de 250 de dolari, iar cine doreste varianta fara nituri, o poate achizitiona pentru 175 de dolari. Niturile de rezerva se pot cumpara separat.

Dillinger 5, anvelopă de FatBike cu nituri 4

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.