R0812_MBZ_BUZZ

Organizatorii Campionatelor Mondiale din Richmond, Statele Unite, au dezvăluit câteva detalii despre circuitul pe care se va decide un nou campion mondial pe șosea. Traseul va fi presărat cu cățărări scurte și abrupte, porțiuni de pavate, inclusiv o secțiune cu piatră cubică pe o cățărare de 250m lungime ce va figura atât în cursa băieților, cât și a fetelor.

Campionatele Mondiale pe șosea se vor desfășura pentru a doua oară în istorie în Statele Unite ale Americii și vor avea loc în luna septembrie a anului viitor. Prima luptă pentru tricoul curcubeu de pe continentul nord-american s-a desfășurat în 1986, în Colorado Springs. În acel an, Moreno Argentin câștiga medalia de aur în proba de șosea la băieți, iar Jeannie Longo la fete.

Toate probele se vor încheia la Greater Richmond Convention Center, în centrul orașului ce a fost capitala Statelor Confederate ale Americii, în timpul Războiului Civil. 

profil

Proba elitei masculine se va desfășura pe un circuit ce va fi parcurs de 16 ori, totalizând 264km. Detalii despre lungimea traseului fetelor nu au fost anunțate, însă regulile UCI stipulează o lungime cuprinsă între 120 și 140km. Diferența de nivel a circuitului nu este impresionantă (238m), dar prezența pavatelor și a cățărărilor abrupte, cu pante de până la 20%, face din acest traseu unul dificil și propice rutierilor de clasice.

Rutele probelor de șosea și contratimp vor fi testate la campionatele naționale ale Statelor Unite de anul acesta.

pavate in Richmond

Vorbind despre Campionatele Mondiale de anul viitor, Dwight C Jones, primarul orașului, a declarat: ”Aceste două mari evenimente sportive vor prezenta lumii frumusețile ce fac din Richmond un loc extraordinar de trăit sau vizitat. Aceste competiții vor fi un catalizator pentru creșterea popularității ciclismului în zonă”.

Președintele UCI, Brian Cookson, a adăugat: ”Richmond este în grafic pentru Mondialele din 2015. Sunt încurajat de progresele mari care au fost făcute pentru organizarea acestui eveniment memorabil”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.