Sagan Tinkov

Potrivit italienilor de la Gazzetta dello Sport, Peter Sagan se va transfera la Tinkoff-Saxo din 2015 și va lua alături de el și sponsorul american Cannondale.

Contractul rutierului slovac expiră la sfârșitul acestui an, însă transferurile pentru sezonul 2015 pot fi oficializate, conform regulilor UCI, doar de la 1 august. Cu toate acestea, publicația italiană spune că un acord între Sagan, Cannondale și Oleg Tinkov a fost deja semnat. 

Câștigătorul ultimelor două tricouri verzi în Turul Franței a fost dorit insistent și de kazacii de la Astana, însă aceștia nu și-au putut permite salariul de 4 milioane de euro pe care l-ar fi cerut Sagan. Și Fernando Alonso l-a curtat pe slovac pentru a-l aduce la viitoarea sa echipă, însă proiectul pilotului de F1 este departe de a fi concretizat. 

Odată cu fuziunea celor de la Cannondale cu Tinkoff-Saxo, proiectul lui Alonso și-ar putea asigura o ascensiune rapidă până în World Tour. 

O eventuală trecere a celor de la Cannondale la echipa daneză va însemna, implicit, și renunțarea la contractul cu Specialized, o mutare ce pune sub semnul întrebării viitorul lui Alberto Contador la Tinkoff, ibericul având un contract personal cu cei de la Specialized. Sosirea lui Sagan ar putea coincide cu plecare spaniolului la viitoare echipă a lui Alonso, zvon ce a apărut încă de anul trecut.

Cannondale caută un sponsor secundar încă de la preluarea licenței de la Liquigas, iar după fuziunea cu Tinkoff, echipa s-ar putea numi Tinkoff-Cannondale. Americanii ar urma să contribuie din punct de vedere financiar cu 6,5 milioane de euro pe sezon.

Contractul lui Ivan Basso va expira la sfârșitul anului, dar câțiva rutieri de perspectivă ar putea rămâne în cadrul proiectului (Moreno Moser, Elia Viviani).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.