Nacer BOUHANNI Paris Nice 2014 etapa 1Prima etapă în Paris-Nisa a fost câștigată la sprint de Nacer Bouhanni (FDJ). Francezul i-a întrecut pe John Degenkolb (Giant-Shimano) și Gianni Meersman (Omega Pharma-QuickStep).
Christophe Laborie (Bretagne-Séché Environnement) a fost cel care a atacat chiar de la start, dar avansul său a scăzut constant, fiind în cele din urmă ajuns la 50 km de final. Va purta totuși tricoul de cel mai bun cățărător în următoarea etapă.
Vasil Kiryienka (Sky), Mattia Cattaneo și Jose Serpa și-au încercat și ei norocul, dar au fost și ei ajunși.
Echipele Omega Pharma-QuickStep și Giant-Shimano au preluat controlul în ultimii 2 kilometri, încercând să-I lanseze pe Meersman, respectiv Degenkolb, dar cel care le-a dejucat planurile a fost Bouhanni, rutierul francezul atacănd la 200 de metri de linia de sosire.
Manșa nu a fost lipsită de evenimente neplăcute, numeroși rutieri fiind implicați în căzături. Chiar câștigătorul a fost printre primii care au căzut, dar a revenit repede pe bicicletă. Rutieri importanți care au pierdut timp datorită căzăturilor au fost și Andy Schleck (Trek Factory Racing), care a pierdut 2 minute, cazând la kilometrul 136, Simon Gerrans (Orica GreenEdge), Thomas Voeckler (Europcar), Romain Bardet (AG2R La Mondiale) și Thor Hushovd (BMC Racing).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.