geraint-thomas

Geraint Thomas a preluat tricoul galben în Paris-Nice după etapa a 4-a și spune că a ajuns într-un punct al carierei în care trebuie să decidă dacă se va dedica clasicelor sau curselor pe etape.

Vorbind despre planurile sale, Thomas a declarat pentru BBC: ”Cred că anul viitor voi urma calea curselor pe etape cu adevărat și îmi voi îmbunătăți calitățile pentru asta. Am ajuns într-un moment al carierei în care vreau să mă specializez pe un anumit tip de curse foarte bine, să fiu foarte bun pe un anumit segment decât să fiu bun la o mulțime de lucruri. Cred că este ultimul an în care voi viza ambele genuri de curse cu același interes”. 

Galezul are deja în palmares o cursă pe etape, după victoria din Bayern Rundfahrt obținută în 2011, iar anul trecut a terminat pe podium în Turul Down Under.

Versatilul ciclist a arătat că are picioare puternice și în cursele pe pavate. În urmă cu 10 ani câștiga cursa Paris-Roubaix dedicată juniorilor, în timp ce la profesioniști a reușit o clasare în top 10 în Turul Flandrei 2011 și un loc 2 în același an în cursa Dwars Door Vlaanderen.

Un an mai devreme, într-o etapă din Turul Franței ce a avut pe traseu porțiuni de pavate, Thomas termina al doilea în etapă și prelua tricoul rezervat celui mai bun tânăr. În 2012, a sărit peste Turul Franței pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice, unde urma să obțină o medalie de aur pe velodrom în proba de urmărire pe echipe.

Anul trecut a revenit în echipa celor de la Sky pentru Le Tour, fiind un sprijin cheie pentru victoria finală a lui Froome, în ciuda pelvisului fracturat cu care a pedalat încă din etapa a doua.

Dezvoltarea sa într-un rutier pentru cursele pe etape va continua prin suportul pe care îl va oferi liderilor consacrați ai echipei în marile tururi, dar și prin șansele ce i se vor oferi în curse precum Paris-Nice, ocazie ce i s-a ivit odată cu accidentărea lui Froome și participarea lui Richie Porte în Tirreno-Adriatico. 

”Este frumos să primești o astfel de șansă. A venit cam de nicăieri. Am primit un telefon și am fost anunțat că voi conduce echipa aici. Cred că pot vedea acum la ce nivel mă aflu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.