geraint-thomas

Geraint Thomas a preluat tricoul galben în Paris-Nice după etapa a 4-a și spune că a ajuns într-un punct al carierei în care trebuie să decidă dacă se va dedica clasicelor sau curselor pe etape.

Vorbind despre planurile sale, Thomas a declarat pentru BBC: ”Cred că anul viitor voi urma calea curselor pe etape cu adevărat și îmi voi îmbunătăți calitățile pentru asta. Am ajuns într-un moment al carierei în care vreau să mă specializez pe un anumit tip de curse foarte bine, să fiu foarte bun pe un anumit segment decât să fiu bun la o mulțime de lucruri. Cred că este ultimul an în care voi viza ambele genuri de curse cu același interes”. 

Galezul are deja în palmares o cursă pe etape, după victoria din Bayern Rundfahrt obținută în 2011, iar anul trecut a terminat pe podium în Turul Down Under.

Versatilul ciclist a arătat că are picioare puternice și în cursele pe pavate. În urmă cu 10 ani câștiga cursa Paris-Roubaix dedicată juniorilor, în timp ce la profesioniști a reușit o clasare în top 10 în Turul Flandrei 2011 și un loc 2 în același an în cursa Dwars Door Vlaanderen.

Un an mai devreme, într-o etapă din Turul Franței ce a avut pe traseu porțiuni de pavate, Thomas termina al doilea în etapă și prelua tricoul rezervat celui mai bun tânăr. În 2012, a sărit peste Turul Franței pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice, unde urma să obțină o medalie de aur pe velodrom în proba de urmărire pe echipe.

Anul trecut a revenit în echipa celor de la Sky pentru Le Tour, fiind un sprijin cheie pentru victoria finală a lui Froome, în ciuda pelvisului fracturat cu care a pedalat încă din etapa a doua.

Dezvoltarea sa într-un rutier pentru cursele pe etape va continua prin suportul pe care îl va oferi liderilor consacrați ai echipei în marile tururi, dar și prin șansele ce i se vor oferi în curse precum Paris-Nice, ocazie ce i s-a ivit odată cu accidentărea lui Froome și participarea lui Richie Porte în Tirreno-Adriatico. 

”Este frumos să primești o astfel de șansă. A venit cam de nicăieri. Am primit un telefon și am fost anunțat că voi conduce echipa aici. Cred că pot vedea acum la ce nivel mă aflu”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.