Shimano lansează primele roţi de cursieră cu frână disc 1

Shimano a lansat cu puţin timp în urmă patru modele noi de roţi pentru şosea, dar toate pentru frână pe jantă. O ştire de ultima oră o reprezintă modelul WH-RX830, roţile de cursieră doar pentru frână pe disc.

RX830 este primul model de roata de sosea pentru disc, construit de Shimano. Jantele formate din aluminiu laminat cu carbon, nu au suprafata de franare pentru saboti, deci vor putea fi folosite doar pe cadrele si furcile cu suporturi pentru etrieri. In interior, jantele au o latime de 17mm si sunt special construite pentru anvelopele tubeless.

Shimano lansează primele roţi de cursieră cu frână disc 2

Butucii sunt de nivel Ultegra si prezinta suport pentru disc CenterLock. Butucul spate are o latime de 135mm intre piulite, iar cel de fata 100mm. Ambii se invart pe conuri si bile de inalta calitate. Demontarea si servisarea lor este simpla si se poate realiza de catre oricine.

Shimano lansează primele roţi de cursieră cu frână disc 3

Caseta este compatibila cu grupurile de 10 si 11 pinioane. Si pe fata si pe spate se folosesc QR-uri clasice de 5mm. Roata spate este impletita cu 24 de spite drepte, incrucisate 2x.

Noile roti se pot folosi si la sosea si al ciclocros. Shimano avertizeaza insa, ca profilul interior al jantei difera putin fata de cele dedicate ciclocrosului. Anvelopele tubeless de la sosea nu sunt fixate atat de puternic ca si la ciclocros, deci pot aparea surprize.

Shimano lansează primele roţi de cursieră cu frână disc 4

Deocamdata cei de la Shimano sunt cam zgarciti cu detaliile. Latimea exterioara si adancimea nu se cunosc, si nici greutatea totala a rotilor. Nu se cunoaste nici pretul si nici data punerii in vanzare.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.