Magura eLect - Shock cu lockout electronic 1

Magura mai face un pas spre viitor cu noul shock cu lockout electronic. Denumit Elect, acest sistem blocheaza suspensia automat, fără a fi nevoie de intervenţia ciclistului.

Functionarea dispozitivului eLect este foarte simpla. Senzorii interiori “simt” cand bicicleta incepe sa urce si blocheaza imediat suspensia. Dupa terminarea catararii, cand bicicleta este pe plan orizontal, shockul este deblocat automat. Modulul eLect este amplasat deasupra shockului si aduce in plus doar 25 de grame fata de un shock clasic. Per total greutatea bicicletei va fi mai usoara, deoarece se renunta la maneta de comanda, plus cablul si camasa aferente.

Magura eLect - Shock cu lockout electronic 2

Cu cateva luni in urmă, Magura a lansat si o furca ce functioneaza cu aceeasi tehnologie. Furca si suspensia spate pot lucra impreuna, comunicand prin standardul wireless ANT+. Cand bicicleta porneste la deal, furca simte panta si trimite un semnal spre shockul spate, blocand simultan ambele suspensii. Pe teren drept si pe coborari, suspensiile sunt pastrate in permanenta deschise. Rezulta astfel o bicicleta foarte simplu de manevrat, ce elimina grija blocarii suspensiilor si face cursa mai sigura si mai placuta.

Magura eLect - Shock cu lockout electronic 3

Pentru cei mai traditionalisti este disponibila si o telecomanda wireless ce se monteaza pe ghidon. Cu ajutorul acesteia, suspensiile se pot bloca doar prin atingerea unei taste. In plus, suspensiile se pot bloca separat, atât furca cât si shockul avand buton individual. Telecomanda se poate monta pe orice parte a ghidonului.

Magura eLect - Shock cu lockout electronic 4

Bateria shockului are o durata efectiva de viata de 40-60 de ore. Cand nu se pedaleaza, sistemul intra in hiberbnare pentru a pastra energia bateriei. Dupa epuizare, bateria se reincarca prin intermediul unui port micro USB. Cei de la Magura inca nu au dezvaluit pretul acestui dispozitiv si nici data punerii in vanzare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.