MöBIUS Infinity 4

MöBIUS Cycling este proiectul inginerului Sam Hunter. Primul produs al companiei este un sistem de pedale clipless ce ar putea deveni un rival serios pentru actualele sisteme de pedale foarte ușoare. 

Scopul lui Hunter a fost crearea unui set de pedale cu prindere cât mai simplă: ”Criteriile mele erau ușoare: o pedală în care să poți introduce plăcuța fără să fie nevoie să te uiți în jos, alături de o plăcuță cu o dimensiune care să se potrivească cu orice tip de pantof”, spune Hunter.

MöBIUS Infinity

Pedalele Infinity sunt ușoare și minimaliste precum nici un alt model fabricat până acum. Nu există vreun sistem de reglare a tensiunii sau a unghiului de eliberare, deși Hunter ar putea aduce câteva modificări în viitor.  

Momentan, pedalele oferă utilizatorilor un unghi float de 5° și unul de 18° pentru eliberare. Hunter spune că sistemul este oarecum similar cu ”eggbeater” al celor de la Crankbrothers: ”Nu este la fel de lejer ca sistemul celor de la Crankbrothers, dar nici strâns precum un SPD”.

MöBIUS Infinity set

Greutatea unei perechi de pedale cu ax din oțel este de 236g cu tot cu plăcuțe. Varianta cu ax din titan este chiar mai ușoară, o pereche cântărind 190g.

În comparație, o pereche de pedale Crankbrothers eggbeater 3 cântărește 318g sau 204g, în funcție de materialul din care e fabricat axul.

MöBIUS Infinity

Pentru a cupla pantoful cu pedala, ciclistul trebuie să alunece cu plăcuța pe ciclindru, marginile teșite ale acestuia, permițând fixarea plăcuței pe pedală. 

MöBIUS Infinity 3

Plăcuța este ținută în loc de cele două lamele poziționate la unul din capete, dar și de arcul montat în jurul axului pedalei.

Desingul este remarcabil de simplu și ajută la o întreținere facilă a pedalelor, deși cuplarea și decuplarea s-ar putea să devină mai dificilă în condiții de noroi.

MöBIUS Infinity 2

sursa: bikeradar.com

 

1 COMMENT

  1. Nu cred ca au o zavorare la fel de sigura ca spd-urile Shimano, de exemplu.
    Personal n-as avea incredere sa fac o catarare in forta, ridicat din sa, cu asemenea pedale!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.