Oţelul nu are moarte - noi modele de la Surly 01

Surly rămâne fidel oţelului si continua să producă biciclete moderne, cu nimic mai prejos faţă de altele din aluminiu. Anul acesta au lansat câteva modele noi, iar cele vechi au fost îmbunătăţite.

Karate Monkey, unul dintre cele mai celebre cadre ale firmei, a primit forme noi. Tubul frontal are acum 44mm, ceea ce permite montarea unei furci cu gat conic, sau la fel de bine a uneia de 1.1/8″. Si dropout-ul a fost modificat, noul model MDS permitand montarea oricarui tip de ax – QR 10mm, TA 142x12mm, SSP, IGH.

Oţelul nu are moarte - noi modele de la Surly 02

Bicicleta vine echipata cu un groupset Shimano Deore cu transmisie 2×10, schimbator Shadow Plus si furca Fox 32 Float. Pretul de 1975 de dolari este foarte bun pentru asemenea dotari.

Oţelul nu are moarte - noi modele de la Surly 3

Pugsley, faimosul FatBike de la Surly, este oferit acum in trei variante constructive. Modelul standard este vopsit in verde,  Special Ops este gri, iar versiunea Single Speed este mov. Pugsley-ul cu o viteza este dotat cu o furca Moonlander, roti Marge Lite cu anvelope Knard 4 si frane mecanice pe disc Avid BB7. Transmisia de 33×19 este antrenata de un lant inoxidabil, si totul vine la un pret de 1500 de dolari.

Oţelul nu are moarte - noi modele de la Surly 4

Versiunea optionala, Special Ops, se invarte pe roti Rolling Darryl vopsite in aceeasi nuanta cu cadrul. Anvelopele Nates cu 120TPI, transmisia SLX 2×10 si franele BB7 Black, ridica pretul pana la 2150 dolari.

Oţelul nu are moarte - noi modele de la Surly 5

Modelul clasic vine o cu o noua vopsea numita verde ectoplasmatic, si costa 1750 de dolari.

Oţelul nu are moarte - noi modele de la Surly 6

Krampus este un model nou, echipat cu transmisie Shimano SLX 1×10. Este dotat cu dropout-uri MDS, frane BB7 black, si este vopsit intr-un negru mat foarte aspectuos. Pretul bicicletei este de 2150 de dolari.

Oţelul nu are moarte - noi modele de la Surly 7

Cea mai asteptata si apreciata creatie a celor de la Surly este Ice Cream Truck. Este un concept nou de FatBike, construit intocmai ca un MTB clasic, singura diferenta fiind rotile monstruoase. Cadrul si furca din CrMo sunt construite simetric, ceea ce putine firme fac, iar geometria este ca a unei biciclete de concurs.

Oţelul nu are moarte - noi modele de la Surly 8

Printre atuurile sale se numara tubul frontal de 44mm, MDS (Modular Dropout System), si monoblocul PressFit. Pe dropost-ul MDS se poate monta schimbator Shimano DirectMount, sau Single Speed, ambele cu ax de QR de 190mm sau ThruAxle de 197mm.

Oţelul nu are moarte - noi modele de la Surly 09

Datorita noilor butuci cu ax foarte lung, s-a putut implementa o constructie simetrica a furcii spate. Astfel s-a obtinut o rigiditate superioara, spatiu mai mare pentru avelopa si instalare mai usoara a rotii. Ice Cream Truck poate primi anvelope de pana la 5″ latime!

Oţelul nu are moarte - noi modele de la Surly 10

Se vor fabrica doua variante, echipate diferit si bineinteles cu preturi diferite. Versiuea mai scumpa costa 2700 de dolari si are roti Clown Shoe cu anvelope Bud de 4.8″, frane hidraulice Sram si transmisie Shimano XT si SLX.  A doua versiune costa 2450 de dolari si are roti Rolling Darryl cu anvelope Nates de 3.8″, frane avid BB7 si piese Deore, LX si Microshift.

Greutate unui ICT depaseste 15 kilograme, dar este o greutate acceptabila daca tinem cont de cadrul de otel si echiparea modesta.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.