Vecnum Moveloc - tijă reglabilă de cursă lungă 0

Vecnum este o firmă germană ce produce tije de şa reglabile si alte accesorii. Noua lor tijă, denumită Moveloc se remarcă prin multiplele posibilităţi de reglaj şi o cursă de lungă distanţă.

Vecnum Moveloc - tijă reglabilă de cursă lungă 1

Tija reglabila Moveloc se produce in trei variante constructive, diferentiate prin lungimea cursei. Cea mai modesta coboara doar 140mm, mijlocia 170mm, iar campiona se misca pe o lungime de 200mm! Greutatile tijelor sunt foarte competitive, cele trei modele cantarind, 490g, 525g si respectiv 560g.

Vecnum Moveloc - tijă reglabilă de cursă lungă 2

Un alt atu il reprezinta reglajul in trepte. Tija are patru puncte de oprire, minumul, maximul si doua puncte intermediare. In fiecare punct de oprire, tija este blocata ferm pe pozitie si asa ramane chiar daca mecanismele interioare se strica. Aceasta particularitate constituie un mare avantaj pe un traseu cu variate forme de relief. Inaltimea şeii se poate regla rapid in orice pozitie pentru a obtine confort, siguranta si performanta.

Vecnum Moveloc - tijă reglabilă de cursă lungă 3

In interior sunt prevazute doua şine de bronz ce impiedica rotirea accidentala a tijei. Astfel şaua va ramane mereu cu varful inainte. Cablul de comanda este fixat de partea fixa a tijei, o optiune mult mai buna decat fixarea pe partea mobila. Revenirea cablului este asigurata de un mecanism simplu cu arc. Partea expusa a cablului este protejata de un burduf de cauciuc.

Vecnum Moveloc - tijă reglabilă de cursă lungă 4

Partea mobila este ridicata de un piston actionat cu aer comprimat. Mecanismul solid si fiabil este garantat pentru un milion de miscari. Tija este usor de servisat si se poate demonta rapid si usor cu cateva chei inbus. Se recomanda o ungere periodica pentru o functionare optima.

Vecnum Moveloc - tijă reglabilă de cursă lungă 5

Maneta de actioneaza cablul este mica si subtire, si se poate monta in mai multe pozitii. Pentru o fixare perfecta in cadru, producatorul recomanda un colier special, ce se strange cu doua suruburi. Se pare că colierele clasice nu sunt suficient de puternice pentru a fixa o tija reglabila si ca in timp pot aparea probleme. Cei de la Vecnum au de vanzare acest colier pentru trei grosimi de cadru si daca vreti sa va pastrati garantia tijei e musai sa va achizitionati unul.

Vecnum Moveloc - tijă reglabilă de cursă lungă 6

Tija Moveloc se fabrica doar cu diametrul de 30,9mm. Cei ce au nevoie de tija de 31,6mm sau 34,9mm, trebuie sa-si cumpere un adaptor, tot de la Vecnum. Pretul unei tije este de 369 euro, indiferent de model. Pentru colierul Tooloc trebuie sa mai scoateti 29 de euro, iar daca aveti nevoie si de adaptor, va costa inca 19 euro.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.