Halfbike - un nou dispozitiv cu roţi şi pedale 1

Trebuie să recunosc că atunci când am văzut fotografia acestei aşa-zise biciclete, nici n-am ştiut care e faţa şi care e spatele. Ştiam că trebuie să existe un videoclip explicativ, l-am căutat, l-am găsit şi m-am dumirit. Acum încerc să vă dumiresc şi pe voi.

Halfbike - un nou dispozitiv cu roţi şi pedale 2

Halfbike a fost creata pentru acei navetisti ce trebuie sa se deplaseze pe distante scurte, ce locuiesc departe de mijloacele de transport in comun sau care nu au statie de autobuz la poarta firmei. Ideea este sa mergi pe acesta bicicleta de acasa, pana la autobuz sau metrou pentru a scapa de mersul pe jos. Datorita dimensiunilor compacte si greutatii mici, Halfbike poate fi luata in autobuz.

Halfbike - un nou dispozitiv cu roţi şi pedale 3

Designul a fost limitat la minim. Nu are schimbatoare, nici şa, nici ghidon. Are o singura frana, o roata de 20″ pe faţă si doua mai mici pe spate. Cadrul din aluminiu este taiat cu laser si sudat manual. Puntea spate se misca independent fata de cadru, pentru a se putea inclina la viraje. Pentru a vira nu este nevoie de ghidon ci se foloseste greutatea corpului. Ciclistul trebuie doar sa se incline la stanga sau la dreapta pentru a schimba directia bicicletei.

Halfbike - un nou dispozitiv cu roţi şi pedale 4

Pentru sprijinul mainilor s-a montat un băţ(?) de lemn realizat din placi impregnate. Pe acest suport este montat si manerul franei. Halfbike cantareste doar 7,7kg si va fi disponibila doar intr-o singura marime. Micul cadru suporta ciclisti de pana la 105kg cu inaltime intre 150 si 200cm. Manevrarea este simpla si nu necesita perioade lungi de acomodare.

Halfbike - un nou dispozitiv cu roţi şi pedale 5

Avantajele sunt clare, dar la fel si dezavantajele. Datorita lipsei şeii, oboseala va aparea foarte repede, Halfbike nefiind practica pe distante lungi. De asemeni e exclusa folosirea ei in zone deluroase. Personal o vad ca o jucarie pentru copii, pentru plimbari prin parc sau printre blocuri. Nu prea imi inchipui navetisti pedaland pe asa ceva prin trafic. Momentan designerii incearca sa adune fonduri pentru productia in serie. Nu stiu cat succes vor avea, mai ales ca pretul anuntat este de 900 de dolari americani.

2 COMMENTS

  1. Ideea este interesanta dar mai mult ca ingeniozitate decat ca aplicare practica. Cum se vede si in clip, probabil reprezinta o alternativa interesanta la jogging. Pentru cineva cu ceva indemanare la bricolaj si 150 euro, nu cred ca e o problema sa o construiasca singur in propriul garaj.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.