Sarma lansează prima jantă de carbon de 100mm 1

Deşi este o firmă de care nimeni nu a auzit, Sarma vrea să se facă cunoscută rapid. Pentru aceasta a intrat în nişa FatBike cu o jantă unicat şi un nou cadru, ambele fabricate din carbon.

Sarma lansează prima jantă de carbon de 100mm 2

Mai sunt cativa producatori ce fabrica jante de carbon pentru FatBike, dar toti s-au limitat la latimi de 80mm. Si Sarma are un model de 80mm numit Naran, dar acum vrea mai mult. Cu putin timp in urma au lansat prima janta de carbon de 100mm latime din lume! Janta este nou-nascuta, inca nu a fost gaurita si nici macar botezata. Se va livra in doua modele, cu 32 de gauri centrale, pentru spitare simetrica, sau cu 64 de gauri pentru spitari laterale (offset).

Sarma lansează prima jantă de carbon de 100mm 3

Janta are pereti dubli, dar prezinta un design cu o adancime foarte mica. In constructie s-a folosit o tehnica speciala, prin care se limiteaza cantitatea de rasina adaugata carbonului. Producatorii afirma ca astfel se obtine o janta mai usoara si mai rigida. Cu ajutorul unei benzi izolatoare, pe janta se poate monta o anvelopa tubeless, ceea ce va imbunatati simtitor rulajul si va usura mult roata. Peretii laterali sunt indoiti mult spre interior, ceea ce impiedica anvelopa sa sara chiar daca e umflata la presiune foarte mica. Greutate unei jante Sarma este de aproximativ 750 de grame, dar pretul inca nu se cunoaste.

Sarma lansează prima jantă de carbon de 100mm 4

O alta noutate de la Sarma se numeste Shaman si este un cadru de FatBike construit bineinteles, tot din carbon. Cadrul este conceput pentru rotile cu jante de 80mm si are o distanta intre dropout-uri de 170mm.  In viitorul apropiat va aparea si un cadru spatiat la 190mm, mai potrivit pentru noile jante de 100mm.

Sarma lansează prima jantă de carbon de 100mm 5

Si furca Hoboy este fabricata tot de Sarma. Construita din carbon, furca are gat conic, distanta de 135mm intre dropout-uri si prindere ThruAxle.

Sarma lansează prima jantă de carbon de 100mm 6

Cadrul include toate atributele unei biciclete moderne. Monoblocul de 100mm este pe filet, cablurile sunt trase prin interior, tubul frontal este conic iar roata spate se fixeaza cu ax ThruAxle.

Sarma lansează prima jantă de carbon de 100mm 7

Frameset-ul va fi disponibil separat, dar se vor construi si biciclete complete pe el. Se pare ca va fi pictat si in alte nuante, cu modele verzi si/sau rosii. Pretul inca nu a fost dezvaluit, si nici greutatea nu se cunoaste.

Sarma lansează prima jantă de carbon de 100mm 8

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.