Concepte noi de pedale de la VP 1

După cum îi spune şi numele, VP Blade Titanium este o pedală cu forme subţiri, construită în întregime din titan. Iniţial a fost doar un exerciţiu de design, dar poiectul a prins contur şi după câteva încercări, varianta finală a ajuns pe rafturi.

Concepte noi de pedale de la VP 2

Corpul pedalelor Blade este realizat manual prin turnarea titanului topit intr-o matrita cu nisip. Dupa racire, fiecare pedara este polizata si finisata manual, pana ajunge sa straluceasca intocmai ca o lama. Platforma subtire are proprietati elastice si flexeaza sub greutatea ciclistului. VP afirma ca asa a intentionat sa le faca, pentru a amortiza socurile si a oferi o pedalare mai confortabila.

Concepte noi de pedale de la VP 3

Axul este din titan 6AL/4V prelucrat pe CNC si se invarte pe rulmenti cu bile si garnituri duble. Sunt suficient de rezistente pentru orice sport, dar VP le recomanda pentru treking, naveta si uz urban.  Un set de pedale Blade cantareste numai 222 de grame, o greutate de doua ori mai mica decat a altor pedale similare. Pretul exact inca nu e stabilit, dar se pare ca vor costa peste 450 de dolari. Oficialii firmei au declarat ca este un pret mic pentru munca si tehnologia inclusa in constructia lor.

Concepte noi de pedale de la VP 4

Un alt model interesant poarta numele de cod 539 si este supranumit Push In 2 Nylon BMX. Acest model are corpul realizat din nylon solid strabatut de pini metalici. Alte pedale asemanatoare folosesc pini cu filet ce se infileteaza direct in corpul pedalei. La 539 platforma are 10 gauri de trecere, prin care sunt introdusi pinii. Fiecare pin este format din doua parti ce se infileteaza una in alta. Practic pe o parte se introduce un cilindru cu filet interior, iar pe cealalta se introduce un surub ce se infileteaza in cilindru.

Concepte noi de pedale de la VP 5

Platforma lata are suprafata zimtata, astfel ca pedalele se pot folosi si fara pini. Inclocuirea pinilor se face usor, cu ajutorul unei unelte speciale ce se livreaza impreuna cu un set de rezerve. Axul de CrMo prelucrat pe CNC se invarte pe rulmenti cu garnituri duble.  Un set de pedale 539 cantareste 380 de grame si costa 60 de dolari.

Concepte noi de pedale de la VP 6

Sa nu uitam ca VP este si un mare producator de monoblocuri. Oferta de monoblocuri de la VP este foarte larga, incepand cu cele mai ieftine modele cu ax patrat, pana la modele extravagante cu ax ISIS de titan, sau cele cu rulmenti exteriori. O noutate este aparitia unor monoblocuri pentru FatBike, cu o latime a corpului de 100mm. Sunt disponibile in ambele variante, si cu patrat si cu ISIS, fiecare intr-o mare varietate de lungimi.

Concepte noi de pedale de la VP 7 Concepte noi de pedale de la VP 8

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.