peter sagan e3 harelbekePofta de curse pe pavate ne-a fost deschisa anul acesta de cursa belgiana E3 Harelbeke, la finalul careia Peter Sagan (Cannondale) s-a impus dintr-un grup de patru rutieri, in fata lui Niki Terpstra (Omega Pharma-QuickStep), Geraint Thomas (Team Sky) si a lui Stijn Vandenbergh, tot de la Omega Pharma-Quick Step.

Prima parte a cursei a fost dominata evadarea compusa din Maxime Daniel (AG2R La Mondiale), Jérôme Cousin (Europcar), Florian Sénéchal (Cofidis), Jay Thomason (MTN Qhubeka) si Laurens De Vreese (Wanty – Groupe Robert), avansul acestora ajungand la 7 minute. Pe Oude Kwaremont, cei cinci mai aveau un avans de 1’30”, moment in care in pluton are loc o cazatura in care a fost implicat si Fabian Cancellara (Trek).

Pe mica ascensiune, Geraint Thomas a atacat, iar pe Karnemelkbeekstraat Sagan a accelerat, fiind urmat doar de Thomas, Terpstra si Vandenbergh. Desi Cancellara a dus mult timp trena in spate, ceilalti rutieri nu s-au implicat, iar grupul celor patru nu a mai fost ajuns. Cu 3 km de linia de sosire au inceput atacurile in grupul de frunte, dar Sagan nu a putut fi surprins intrecandu-si usor la sprint colegii de evadare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.