MTN

Organizatorii Turului Spaniei au prezentat lista echipelor invitate să participe în ultimul mare tur al anului, printre acestea numărându-se și MTN-Qhubeka. Sud-africanii fiind una dintre cele 4 echipe pro-continentale ce au primit invitație în Vuelta, celelalte fiind IAM, Cofidis și Caja Rural. 

”Înseamnă foarte mult pentru băieții noștri”, a declarat Doug Ryder, managerul echipei. ”Alături de Gerald Ciolek și Linus Gerdemann, rutieri tineri precum Merhawi Kudus și Louis Meintjes sunt dornici de a se afirma. În viitor, când vei căuta pe Google despre prima echipă africană dintr-un mare tur, numele acestor băieți vor apărea. Vor intra în cărțile de istorie ale ciclismului”.

Barloworld a fost sponsorizată în trecut de o companie din Africa de Sud, dar a participat în Tururile Franței 2007, 2008 și Tururile Italiei 2008, 2009 cu o licență britanică și cu o echipă alcătuită din rutieri de numeroase naționalități. Așadar, nici o echipă cu licență africană și cu mai mult din jumătate din lot alcătuit din rutieri africani nu a mai participat până acum într-un mare tur.

Ryder a ajutat echipa să treacă de la statutul continental la cel pro-continental în 2013. Gerald Ciolek a câștigat Milano – San Remo anul trecut, însă cele 19 victorii din 2013 nu au fost suficiente pentru ca echipa să fie invitată în Giro sau Turul Franței.

”Această participare îi va ajuta pe rutierii mai tineri să capete experiență la cel mai înalt nivel. Dacă Merhawi Kudus ar fi fost la o echipă precum Sky, nu ar fi avut șansa de a participa în cursele mari, dar în echipa noastră, dacă ai talent, ai șansa de a te afirma imediat pentru că vei primi oportunități de la vârste mici”.

Kudus a trecut la profesiniști anul acesta și a încheiat pe locul 2 Turul Langkawi, în luna februarie. Ryder spune că i-ar plăcea să îi includă în echipa pentru Vuelta pe eritreeanul Daniel Teklehaymanot, care a mai participat în Turul Spaniei în 2012, cu echipa Orica GreenEDGE, dar și pe sud-africanul Louis Meintjes. Gerald Ciolek, Linus Gerdemann și Sergio Pardilla au locurile ca și asigurate.

”Ciolek se descurcă foarte bine pe cățărări și ar putea lupta pentru tricoul pe puncte. Louis și Merhawi vor încerca victorii de etapă și o clasare bună la general”.

Cel mai recent învingător din Turul Franței, Chris Froome, s-a născut în Kenya și a copilărit în Africa de Sud. Tot anul trecut, Daryl Impey a devenit primul african care a purtat tricoul galben.

sursa: velonews

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.