Livestrong

Directorul general al Livestrong, fundația caritabilă creată de Lance Armstrong pentru a ajuta oamenii bolnavi de cancer, a vorbit despre viața fundației după mărturisirile americanului ce au surprins întreaga planetă.

Momentul în care Doug Ullman și-a pierdut încrederea totală pe care o avea în nevinovăția lui Lance a fost atunci când raportul întocmit de USADA a ajuns pe biroul său: ”Acela a fost primul moment în care am realizat că este adevărat, apoi a fost adrenalină pură”.

”Încă nu l-am citit, dar am auzit destule despre el și dacă măcar 50% din el este adevărat, înseamnă că totul este adevărat…” , le-a spus Doug celor care lucrau pentru fundație la acel moment. Acest episod se petrecea cu 3 luni înainte ca Lance Armstrong să își ceară scuze celor 100 de angajați, dintre care 13 și-au dat demisia ulterior.

Însă ramificațiile erau chiar mai importante decât propriul orgoliu. Începând cu 2012,  fundația ce a reușit să strângă de la înființare mai mult de 500 milioane de dolari, a pierdut sponsori importanți precum Nike, Trek sau Radioshack. Veniturile obținute din donații au scăzut cu 20%.

But Ullman, o persoană ce suferă de cancer, nu a fost tentat niciodată să renunțe la caritate. ”Indiferent de ceea ce se spune, Lance Armstrong a fost unul dintre cei mai eficienți si neobosiți ambasadori ai acestei cauze în lume”, spunea Ullman pe blogul personal în iunie 2012.

Alți angajați nu au crezut niciodată în perfomanțele lui Armstrong: ”Nu am avut iluzii de acest tip. Dacă toți din acea epocă făceau același lucru, era logic că nici Lance nu era imaculat ”, spune administratorul IT al Livestrong. ”Unii au plâns, alții erau nervoși”, spune Michael Nestor, un membru al echipei ce se ocupă de departamentul resurse umane.

Dar cu 107 milioane de dolari în active aflați în vistieria Livestrong, personalul ce a rămas alături de fundație a găsit motivația necesară pentru a continua. ”Cea mai mare frică a mea este că oamenii care lucrează aici vor compara situația actuală cu cea din trecut și nu cred că este o comparație corectă. Fundația nu va mai fi niciodată la fel”, spune Ullman.

via road.cc

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.