Novak record mondial

Singurul campion paralimpic din istoria sportului românesc, Eduard Carol Novak, intră vineri în concurs la Campionatele Mondiale Paralimpice de la Aguascalientes (Mexic).

Cvintuplu campion mondial, președintele Federației Române de Ciclism concurează azi în proba de 4 km urmărire (categoria C4), acolo unde deține și recordul mondial (4:40.315).

Sunt sigur că pe acest velodrom vor fi doborâte multe recorduri mondiale, este una dintre cele mai rapide piste din lume. Eu mă simt din ce în ce mai bine, mă aflu de 14 zile în cantonament ca să mă pot obișnui cu diferența de altitudine, temperatură și fus orar. Sunt așadar bine pregătit fizic și mental. Concurez cu scopul clar să câștig și să îmi dobor propriul record mondial – Eduard Carol Novak.

Sportivul de la Tușnad Cycling Team s-a antrenat în ultimele două săptămâni în Aguascalientes, oraș aflat la aproape 2000 metri altitudine. El a fost însoțit la pregătire de antrenorii Cristiano Valoppi (Italia) și Novak Karoly (tatal sau), respectiv de mecanicul Santa Arpad.

În afara cursei favorite de 4 km urmărire, Novak va mai concura în probele de 1 km contratimp (sâmbătă) și scratch (duminică), unde speră să își mai adauge o medalie în palmares.

Pista de la Aguascalientes este considerată a fi cea mai rapidă din lume. Este construită dintr-un parchet laminat special creat în Finlanda, iar înclinația ei maximă atinge 49.91 grade. În luna februarie aici s-au doborât șapte recorduri la Campionatul Mondial. Velodromul este un adevărat vulcan în erupție, temperatura atingând uneori 40 de grade în interior. La competiție s-au înscris 122 de sportivi din 28 de țări.

Mulțumesc sponsorilor Allianz-Tiriac, Tușnad, Primăria Miercurea-Ciuc, Set-Prod Com și Bellotto care au contribuit la această deplasare – a mai adăugat Eduard Carol Novak.


Informații în timp real despre competiție puteți găsi pe site-ul Uniunii Cicliste Internaționale 

sau pe site-ul oficial al competiției:

Programul competiției (se adauga 8 ore fata de fusul orar din Mexic)

Rezumate video veți găsi aici:

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.