paris-roubaix 2014O editie a 112-a uscata si prafoasa a cursei Paris-Roubaix a fost castigata de Niki Terpstra (Omega Pharma-QuickStep). Olandezul a atacatdintr-un grup de elita cu 6,5 km inainte de final, dupa ultimul sector de pavate si a trecut singur linia de sosire dupa celebra tura de pe velodromul din Roubaix.

“Sa castig cea mai mare cursa clasica este un vis devenit realitate” a declarat Terpstra la finalul competitiei. “Este o cursa care mi se potriveste. Forma mea de anul acesta este una buna”. Si il credem pe cuvant de vreme ce anul acesta a castigat Turul Qatar, Dwars door Vlaanderen, a fost al doilea in E3 Harelbeke, al 4-lea in Cele trei zile de la De Panne, al 5-lea in Omloop Het Nieuwsblad si al
6-lea in Turul Flandrei.

Terpstra a incheiat cei 257 km in 6 ore 9 minure si 1 secunda. 20 de secunde mai tarziu John Degenkolb (Giant-Shimano) a condus peste linia de sosire un grup de 9 rutieri. Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) a fost al treilea si este a 12 oara cand elvetianul este pe podiumul unei curse monument.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.