Eduard Novak - Performanta la CM Paralimpic din Mexic

Eduard Carol Novak a obținut la Aguascalientes (Mexic)o serie de rezultate notabile incluzând medalia de bronz pentru România în proba de 4 kilometri urmărire (categoria C4)și locul 5 in proba de 1 kilometru contratimp (categoria C4) la Campionatul Mondial Paralimpic.

Rezultatele nu sunt chiar conform așteptărilor, din cauza unei accidentari banale care mi-a influențat respirația. Chiar dacă faci totul cum trebuie unele lucuri nu le poți ocoli. Sunt totuși fericit și pentru medalia de bronz deoarece am adus puncte importante pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016.  – Eduard Carol Novak.

Novak (37 ani) a terminat cursa de urmărire în 4 minute, 41 secunde și 318 sutimi, fiind devansat doar de cehul Jesek de Jiri (4.34.688) și de slovacul Josef Metelka (4.33.322). Ultimul a doborat astfel și recordul mondial al probei, stabilit anterior chiar de Eduard Novak la Jocurile Paralimpice de la Londra.

La proba de 1 km contratimp Novak a terminat cursa cu timpul de 1 minute, 6 secunde și 815 sutimi, rezultat ce constituie un nou record national al probei in categoria ciclistilor valizi!

După două zile grele în care a fost nevoie să iau medicamente am fost într-o formă bună la această cursă și am obținut un rezultat nescontat la proba de 1 kilometru. Sunt bucuros de rezultat pentru că nu este proba mea favorită și pentru că am doborât un record național la categoria cicliștilor valizi – Eduard Carol Novak.

Cursa a fost câștigată de britanicul Jody Cundy, care și-a spulberat propriul record mondial (1:05:55), oprind de această dată cronometrul într-un minut, 1 secundă și 466 sutimi. Pe locul secund s-a clasat slovacul Josef Metelka, iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat chinezul Guoping Wei.

Mulțumesc sponsorilor Allianz-Tiriac, Tusnad, Primaria Miercurea-Ciuc, Set-Prod Com și Bellotto care au contribuit la această deplasare – a mai adaugat Eduard Carol Novak.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.