Sram Rise XX - roţi superuşoare pentru XC 1

Pentru actualul sezon competiţional, Sram a pregătit o sumedenie de noutăţi menite sa ne facă pedalatul mai uşor. Printre acestea se numără si noile roţi pentru XC, denumite Rise XX Carbon.

Sram a lansat unul dintre cele mai usoare seturi de roti dedicate competitiilor de XC. Ambele roti muta acul cantarului pana la exact 1285 de grame! Desi sunt extrem de usoare, ele sunt facute sa reziste solicitarilor din competitiile MTB.

Sram Rise XX - roţi superuşoare pentru XC 2

Cand e vorba de greutatea unei roti, cel mai mult conteaza janta. Cu cat e mai mica greutatea spre margini, cu atat se va misca mai usor roata. Pentru a obtine o janta cat mai usoara posibil, inginerii de la Sram au imprumutat tehnologiile de la rotile de cursiere. Rise XX este similara cu o roata de cursiera, deoarece suporta doar anvelope tip baieu. Acesta e si motivul pentru care se fabrica doar in marimea de 29″.

Sram Rise XX - roţi superuşoare pentru XC 3

Jantele pentru baieu sunt cele mai usoare si ofera multe avantaje, dar numai pentru sosea. Implementarea lor in disciplinele montane este cam riscanta, dar e posibil sa aiba succes. Cert este ca o janta goala cantareste doar 325 de grame si asta e tot ce conteaza.

Sram Rise XX - roţi superuşoare pentru XC 4

Butucul spate include 4 clicheti ce se cupleaza doi cate doi pe un inel cu 26 de dinti. Rezulta astfel 52 de puncte de contact, ceea ce asigura un cuplaj excelent. Butucii au flanse inalte, pentru o rigiditate laterala sporita. Ambii butuci se pot converti la orice tip de ax existent. Va fi disponibila si o roata de faţă cu butuc Predictive Steering, special conceput pentru furca Sram RS1 XC.

Sram Rise XX - roţi superuşoare pentru XC 5

Pentru cei mai putin obsedati de greutate, Sram a lansat inca doua modele de roti similare, Rise 60 la 1490g si Rise 50 la 1610g. In ce priveste preturile, Rise isi merita numele deoarece ridica stacheta pana la 2507 euro per set. Roata spate este oferita atat cu caseta normala, cat si cu driver XD, iar roata fata poate avea butuc normal, sau Predictive Steering.

Sram Rise XX - roţi superuşoare pentru XC 6

Incepand cu data de 4 mai, rotile Rise XX vor putea fi achizitionate din magazinele online.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.