Eduard Carol Novak revine
Medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Paralimpic din Mexic in proba de 4 kilometri urmarire, Eduard Carol Novak s-a intors aseara in Romania impreuna cu stafful sau.

Singurul campion paralimpic din istoria sportului romanesc a vorbit pe larg despre ghinioanele care l-au impiedicat sa isi atinga obiectivul stabilit inaintea competitiei: o medalie de aur si doborarea propriului record mondial realizat la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012 (4 minute, 40 secunde si 315 sutimi).

Cu doua zile inainte de competitie, mi-am batut la antrenamente recordul mondial cu 10 secunde si eram optimist. La ultimul antrenament, am vrut insa sa cobor bicicleta de pe pista franand cu pinionul din spate. Acesta s-a desprins, am luat avant pe rampa de coborare si m-am izbit de garduri. Ghidonul bicicletei mi-a intrat in torace. Acesta s-a inflamat si in prima zi de concurs am avut probleme mari cu respiratia. Apoi, ca pachetul sa fie complet, din cauza efortului am facut si o bronsita, fiind nevoit sa iau antibiotice – a explicat Eduard Carol Novak.

Pe pista de la Aguascalientes s-au doborat mai multe recorduri mondiale. Cvintuplu campion mondial, Novak (37 de ani) a subliniat si el progresul competitiilor paralimpice.

Nivelul creste de la an la an, iar timpii realizati se apropie de cei ai profesionistilor. Spre exemplu, in proba de 1 kilometru contratimp, chiar eu personal am doborat recordul national la categoria sportivilor valizi, ceea ce este elocvent. Cine mai crede ca sportul paralimpic este pentru amatori, se inseala grav. – a mai punctat Novak.

Sportivul ciucan va intra intr-o mini-vacanta de sarbatori, urmand sa reia, peste doar o saptamana, antrenamentele alaturi de colegii sai de la echipa Tusnad Cycling Team. Pe langa competitiile pentru sportivi valizi, Novak va mai concura in acest an si la Mondialul Paralimpic pe sosea din SUA (28 august-1 septembrie).

Voi face niste investigatii medicale, apoi incep in forta munca. Voi participa in perioada urmatoare la foarte multe concursuri internationale impreuna cu echipa continentala Tusnad Cycling Team. Vreau sa fiu pregatit mai bine la urmatorul Mondial paralimpic. Imi doresc totodata liniste si la federatie. Sper ca justitia sa faca dreptate cat mai repede, sa scapam definitiv de impostorii din trecut, si sa incepem proiectul de relansare a ciclismului romanesc. – a incheiat presedintele Federatiei Romane de Ciclism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.