Ricco

Considerat în urmă cu 6-7 ani noul puști teribil al ciclismului italian și comparat deseori cu Pantani, Riccardo Riccò reușește să apară în prim-plan printr-un nou scandal de dopaj chiar și în timpul suspendării de 12 ani pe care a primit-o în 2012.

Riccò a fost prins de poliția italiană colectând 30 de doze de produse interzise, printre care EPO și testosteron, în parcarea unui restaurant McDonald’s din Livorno. Italianul participa la concursuri pentru amatori după ce a fost suspendat, iar în acest an își propusese să doboare recordurile de ascensiune pe câteva dintre cele mai importante cățărări din lumea ciclismului, printre care Mont Ventoux.

Fostul ciclist de la Saunier Duval și Vacansoleil, se află la al treilea scandal de acest tip. În 2008, Riccò era depistat pozitiv cu CERA în timpul Turului Franței, după ce câștigase două etape în acea ediție. După o suspendare de 2 ani, ”Cobra” revenea la Vacansoleil, însă pentru un singur sezon, căci în 2011 ajungea la spital în stare critică, după o încercare de transfuzie de sânge efectuată pe cont propriu. A urmat încă o suspendare, însă de această dată una ce avea să îl împiedice pe italian să revină în ciclism înainte de a împlini 40 de ani.

Poliția a găsit la domiciliul dealerilor 100 de pachete de substanțe interzise, în valoare totală de 15000€. Riccò a negat totul, declarând: ”Am fost la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Nu am nici o legătură cu acei băieți”.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.