Blizzard - Primul FatBike de la Rocky Mountain 1

Firma canadiană Rocky Mountain a lansat în această primăvară prima lor bicicletă cu roţi grase. Denumit Blizzard, este un model mai vechi ce s-a metamorfozat într-un FatBike nou şi deosebit.

Blizzard - Primul FatBike de la Rocky Mountain 2

Blizzard a incercat sa iasa putin din tipare, fiind dotat cu cateva piese interesante. In primul rand se observa furca cu suspensii. RockShox este unul dintre putinii producatori ce a fabricat o furca speciala pentru FatBike-uri. Aceasta poarta numele de Bluto, are o cursa de 100mm si poate inghiti o roata cu butuc de 150mm si anvelopa de 4.7″.

Blizzard - Primul FatBike de la Rocky Mountain 3

Cadrul e conceput pentru a fi folosit pentru o bicicleta de munte si are caracteristici foarte sportive. Unghiul tubului frontal este de 68,5°, chainstay-urile au lungimea de 455mm, iar tubul superior este sub medie, cu o lungime de 590mm. Cei de la Rocky Mountain au ales pentru constructia cadrului un aliaj special de aluminiu numit FORM, ceea ce a ajutat la obtinere unei greutati mici si a unui pret scazut.

Blizzard - Primul FatBike de la Rocky Mountain 4

Furca spate e printre cele mai cracanate, avand o dimensiune de 197mm intre dropout-uri. Axul spate este de tip ThruAxle si are dimensiunile de 197x12mm, in timp ce pe faţă gasim un ax de 150x15mm. Butucul spate are caseta cu rulmenti sigilati si sistem de angrenare cu sase clicheti! Ambii butuci sunt montati pe jante SunRingle Mulefut 80 Tubeless. Blizzard vine echipat cu angrenaj cu o foaie, dar pe acelasi pedalier se pot monta si doua foi, iar cadrul este prevazut cu suport pentru schimbator de foi.

Blizzard - Primul FatBike de la Rocky Mountain 5

O alta particularitate a cadrului este prezenta unei borsete speciale montate sub tubul superior. Aceasta borseta este fixata cu suruburi de toptube si este construita din materiale si fermoare impermeabile. Are un compartiment principal si un buzunar expandabil. Pe cadru mai sunt prevazute inca doua suporturi tip Anything Cage pe care se mai pot monta bidoane sau alte recipiente. Toate camasile si conductele sunt trase prin interiorul cadrului, inclusiv cablul pentru o tija reglabila.

Blizzard - Primul FatBike de la Rocky Mountain 7

Pretul si greutatea cadrului inca nu au fost dezvaluite.

Blizzard - Primul FatBike de la Rocky Mountain 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.