Mavic împlineşte 125 de ani şi lansează un nou set de roţi 1

Firma franceză Mavic a fost înfiinţată în 1889, ceea ce înseamnă că anul acesta împlineşte 125 de ani de existenţă. Puţine firme se pot mândri cu o asemenea longevitate! Pentru a sărbători evenimentul au lansat un set de roţi în ediţie limitată, plus un costum de ciclism în culori asortate.

Mavic împlineşte 125 de ani şi lansează un nou set de roţi 2

Roţile se numesc Ksyrium 125 si vin împreună cu anvelope, formând aşa numitul Wheel-Tyre System. Nu sunt doar o varianta de Ksyrium cu abtibilduri noi, ci includ o noua tehnologie ce le face mai usoare si mai rapide. Modelele anterioare de roti erau construite cu o tehnologie numita ISM 2D si 3D. Inter Spoke Milling defineste o tehnica prin care portiuni din exteriorul jantei sunt indepartate pentru a se obtine o greutate mai mica. ISM 2D indeparteaza doar portiunile dintre spite, iar ISM 3D frezeaza si din partile laterale.

Mavic împlineşte 125 de ani şi lansează un nou set de roţi 3

Noile Ksyrium 125 fac un pas in plus, fiind prelucrate prin metoda ISM 4D. Partile frezate sunt mai adanci si au margini mai rotunjite si forme mai aerodinamice. Rezulta astfel o janta cu caracteristici superioare, mai usoara si mai aerodinamica. Setul de Ksyrium 125 este cel mai usor dintre toate rotile de la Mavic, cantarind 1370 de grame fara anvelope si 1920g cu anvelope.

Mavic împlineşte 125 de ani şi lansează un nou set de roţi 4

Exalith e o alta tehnica brevetata de Mavic si se refera la slefuirea si tratarea suprafetei de franare pentru a-i reduce uzura si a mari performantele franarii. Exalith 2 este o tehnica noua ce imbunatateste si mai mult suprafata de franare, ii da o culoare gri-antracit, reduce distanta de franare chiar si pe ud si elimina zgomotele specifice. Se intelege ca Ksyrium 125 include si tehnologia Exalith 2.

Mavic împlineşte 125 de ani şi lansează un nou set de roţi 5

Jantele sunt fabricate din Maxtal, cea de faţă avand o inaltime de 24mm, iar cea de spate 26mm. Spitele sunt fabricate din Zircal, doar cele de pe stanga-spate fiind din carbon. Pe faţă sunt 18 spite iar pe spate 20. Butucul faţă este din carbon cu flanse din aluminiu iar cel de spate este din aluminiu cu caseta din otel.  Ambii butuci se invart pe rulmenti reglabili.

Mavic împlineşte 125 de ani şi lansează un nou set de roţi 6

Doar 6000 de perechi de roti aniversare se vor fabrica. Nu se stie daca acest model va continua sa fie fabricat si mai tarziu. Vor fi disponibile la sfarsitul lunii mai si vor costa aproximativ 1250 de euro per set.

Mavic împlineşte 125 de ani şi lansează un nou set de roţi 7

Costumul aniversar este compus din pataloni scurti cu bretele si tricou cu maneci scurte. Are aceeasi schema de culori ca si rotile, negru cu elemente galbene. Pantalonii au un bazon mai calitativ, cu forme ergonomice si diferite densitati ale materialului. Suprafata este moale si fina, este cu 20% ma usor si mai respirabil. Banda de pe margini este dintr-un material elastic ce sta lipit de corp fara sa deranjeze. Pantalonii costa 130 de euro iar tricoul 95 de euro.

Mavic împlineşte 125 de ani şi lansează un nou set de roţi 8

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.