Cel mai uşor FatBike din lume 1

Când se pomeneşte de Fair Wheel Bike e clar că vom vedea biciclete unicate, cu componente extravagante şi greutăţi uimitoare.  De data aceasta mecanicii nebuni de la FWB au decis să construiască un FatBike. Şi ca să nu muncească degeaba, s-au hotărât că va fi cel mai uşor din lume.

Cel mai uşor FatBike din lume 2

Până nu demult FatBike-urile erau biciclete mari si greoaie, cu aspect dizgratios si performante scazute. In utimul timp unele modele au ajuns sa semene leit cu un MTB de curse, singura diferenta constituind-o rotile mai late. Sunt cateva FatBike-uri de top ce cantaresc sub 10kg, dar FWB au decis sa mearga mai jos. Bicicleta construita de ei cantareste exact 8563 de grame, fara pedale! E o greutate halucinanta si privind bicicleta cu greu iti vine sa crezi ca e adevarat. La baza sta frameset-ul produs de Lamere, despre care am scris intr-un alt articol. Cadrul si furca de carbon cantaresc impreuna 1820 de grame si costa 1800 de dolari.

Cel mai uşor FatBike din lume 3

Jantele de carbon sunt construite tot de Lamere, iar rotile sunt completate de butucii Tune Fat si spitele Sapim CxSuper. Bineinteles, anvelopele Husker Du sunt tubeless. Transmisia 1×11 este un amalgam de componente diferite, alese doar dupa criteriul greutatii.

Cel mai uşor FatBike din lume 4

Furca se invarte pe un headset KCNC, ghidonul si tija vin de la Schmolke, iar pipa este Extralite OC. Angrenajul Race Face carbon are o foaie de 28 de dinti , iar caseta de pinioane are 11 viteze, 11-42. Monoblocul Race Face, Lantul KMC X11Sl si schimbatoarele Sram XX1 intregesc transmisia. Responsabile cu opirea sunt franele Magura MT8, imperecheate cu discuri Ashima Flotor 160.

Cel mai uşor FatBike din lume 5

Desi se numeste Bicicleta Grasa, e mai slaba decat majoritatea MTB-urilor, mai ales fata de MTB-ul meu de 12kg la care am muncit un an de zile. Iar ca sa cumperi aceasta bicicleta grasa iti trebui si un portofel gras, deoarece costa vreo 9000 de dolari americani.

Cel mai uşor FatBike din lume 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.