RESPECT PENTRU BICICLISTI

Și în 2013  membrii Tură în Natură vor participa la Semimaratonul Sibiu 2014 unde vor alerga pentru a strânge fonduri necesare desfășurării Campaniei „Respect pentru Bicicliști!”, care va fi implementată anul acesta.

Semimaratonul Sibiu dă posibilitatea organizațiilor neguvernamentale din Sibiu să strângă fonduri pentru o cauză. Fiecare alergător înscris va plăti el însuși o taxă (bani care vor fi direcționati spre cauza pentru care aleargă) dar va încerca și să atragă susținători care pot dona o anumită sumă de bani pentru cauza respectivă 

Prin campania “Respect pentru Biciclisti!” membrii Tură în Natură vor încerca sp sensibilizeze peste 2.000 de șoferi sibieni cu privire la prezența în trafic a bicicliștilor și drepturile pe care aceștia le au.

Cum vor face asta? Prin mai multe acțiuni care vor presupune discuții directe cu șoferii, în trafic, acolo unde apar cele mai multe probleme. Cu această ocazie vor fi împărțiți 2000 de fluturași cu informații despre cum trebuie respectați bicicliștii în trafic. Proiectul beneficiază și de sprijinul Politiei Rutiere Sibiu, care au fost parteneri într-o acțiune similară și în 2013. Poate cea mai de impact acțiune a campaniei va fi simularea unor accidente auto în care vor fi implicați bicicliști. În urma acestor simulari se dorește atragerea atenției asupra problemelor bicicliștilor în trafic, acolo la fața locului, dar și ulterior, prin realizarea unui scurt film și distribuirea lui în diverse medii electronice, unde un public mai larg va avea acces la el. Mai multe detalii depre proiect (penultimul proiect).

Pentru această campanie prietenii noștri de la Tură în Natură au nevoie de sprijinul tău. Intră pe maratonsibiu.ro și susține alergătorii campaniei “Respect pentru Bicicliști!” donând suma pe care o consideri potrivită să facă posibilă această campanie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.