Cadel et 8 Giro 2014A venit randul lui Diego Ulissi (Lampre-Merida) sa castige o a doua etapa in actuala editie a Turul Italiei, dupa Marcel Kittel (Giant-Shimano) care s-a impus in etapele doi si trei, si Nacer Bouhanni (FDJ.fr), cel care a castigat etapele patru si sase. Robert Kiserlovksi (Trek Factory Racing) a ajuns in spatele lui Ulissi, iar Wilco Kelderman (Belkin) a trecut linia de sosire sase secunde mai tarziu, impreuna cu Nairo Quintana (Movistar).

Prima etapa cu adevarat de munte a fost incheiata de Cadel Evans (BMC) pe locul al cincelea, australianul preluand tricoul de lider de la Michael Matthews (Orica-GreenEdge), acesta “predandu-se” la poalele primei din cele doua catarari de categoria intai ale zilei. Australianul are acum la general 57 secunde avans fata de Rigoberto Uran (Omega Pharma-QuickStep), iar Rafal Maika (Tinkoff-Saxo) este pe pozitia a treia la 1’10”.

Evadarea zilei s-a format la kilometrul 30 si i-a avut in componenta pe: Arredondo (Trek Factory Racing), Marco Bandiera (Androni Giocattoli), Julien Bérard (AG2R-La Mondiale), Edvald Boasson Hagen (Sky), Mattia Cattaneo (Lampre-Merida), Mauro Finetto (Neri Sottoli), Stefano Pirazzi (Bardiani CSF), Perrig Quemeneur (Europcar), Carlos Quintero (Colombia) si Eduard Vorganov (Katusha).

Fugarii au adunat minute bune avans in fata plutonului, dar cu aparitia la kilometrul 143 a primului obstacol major, catararea Cippo di Carpegna, lunga de 6 kilometri, cu o panta medie de 9,9 % si maxima de 14%, evadarea s-a faramitat. In fata au mai ramas doar Pirazzi, Arredondo si Quemeneur, aceasta fiind ordinea in care au trecut peste varf. Pe coborare Pierre Rolland (Europcar) a accelerat, l-a ajuns pe coechipierul sau Quemeneur. In fata a mai ramas doar Arredondo, care a trecut singur peste a doua ascensiune a etapei, Villaggio del Lago (cat. a 2-a) si conduce clasamentul cataratorilor.

Sperantele lui Arredondo de a castiga mansa au fost spulberate la 2 km de final, cand a fost prins, iar pe ultimii metri am fost martorii catorva atacuri care pareau invingatoare. Rolland a mai continuat cursa in frunte pana la 350 metri de varf, unde a fost intrecut de Daniel Moreno (Katusha). Dar nici spaniolul nu a fost cel care a incheiat primul etapa, fiind distantat de Kiserlovksi, care l-a randul lui pe ultimii metri a fost depasit de Ulissi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.