Nacer Bouhanni etapa 10 giro ditalia 2014Francezul Nacer Bouhanni (FDJ) s-a impus la sprint in etapa a 10-a a Turului Italiei, dintr-un grup restrans care a numarat 10 rutieri. Printre acestia s-a aflat si liderul in clasamentul general, australianul Cadel Evans (BMC), precum si fostul purtator al tricoului roz, tot australian, Michael Matthews (Orica-GreenEdge).

Podiumul etapei in lugime de 173 km, desfasurata intre localitatile Modena si Salsomaggiore, a fost completat de italianul Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing) si Michael Matthews. Cei 10 nu au fost intr-o evadare care sa fi animat etapa, ci au reusit sa evite cazatura cauzata de Tyler Farrar (Garmin-Sharp) din ultimul kilometru inainte de finish, intr-unul din numeroasele viraje care au fost prezente.

Etapa a fost in marea ei parte, o etapa plata, insa cu 9 km inainte de final a fost o scurta catarare nerepertoriata, a carei coborare tehnica a pus probleme ciclistilor din caravana, inclusiv castigatorului Nacer Bouhanni care din cauza trenei impuse de rutierii celor de la Sky, a pierdut contactul cu cei din frunte. Insa datorita efortului depus de coechipierul si conationalului sau, Sebastien Chavanel , Bouhanni a reusit sa ajunga in fata plutonului si in cele din urma sa castige a 3-a sa etapa in editia din acest an a Giro d’Italia.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.